Muja je otvorio kafanu pre 60 godina, a kad je umro - rakiju je nastavila da služi njegova žena Slavojka (FOTO)

Slavojka se budi u šest ujutro i često tada dočekuje i prve goste

  • 0

Od kada je Muja preminuo, njegove dve omiljene žene, supruga i ćerka, drže najpoznatiju kafanu u selu Kaone na svojim leđima.

Ova planinska gostionica preživela je svog tvorca od kog je ostala velika uramljena slika, ali i uspomena na čoveka koga su voleli i poznavali i mali i veliki.

Danas krčmu drže njegova ćerka i supruga, a ova mehana i dalje ima dušu i šljivovicu za zlatnu medalju.

- Ovim poslom počeli smo da se bavimo 1958. godine. Tada sam se i udala, tada smo počeli i da radimo. Muža Muja su svi obožavali, deca su ga tako nazvala, iako se zove Dmitar. Gde god da odeš, svi ga znaju. Čovek je bio dobar - priča Slavojka Stefanović sećajući se supruga.

Svetlana, Printskrin: Nećete verovati

Slavojka se budi u šest ujutro i često tada dočekuje i prve goste.

- Nekada je bilo mnogo lepo, mnogo živo. Kafedžija mora stalno goste da čeka na vratima. Od ničega smo počeli, a dugo smo imali i muziku - priča ona.

Ćerka Svetlana tu je da vodi očevu bitku za svakog gosta.

Printskrin: Nećete verovati

- Kafana je danas najmanje posećena, omladina ide po kafićima, otišli su u grad, u selu su ostala samo stara domaćinstva, a ljudi koji su bili kafanski su izumrli. Nije baš isplativo, ali ne možemo mimo njega, iako nije živ. Njegov život je bio kafana, gost koji je lepo dočekan i ispraćen - priča Svetlana.

(Telegraf.rs/ Emisija "Nećete verovati")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA