≫ 

Roditelji došli po bebu ostavljenu taksisti u Vrnjačkoj Banji: Ima li lepše vesti danas?!

Kada je stigla na neonatologiju u Kraljevu, beba je imala 2.800 grama i bila je zavedena kao NN beba 4, a zaposleni su je u međuvremenu nazvali Vesna

  • 1

Po devojčicu koja je ostavljena u taksiju u Vrnjačkoj Banji pre mesec dana, došli su roditelji. Beba je za to vreme boravila u porodilištu u Kraljevu i dobila je kilogram u težini, piše krug.rs.

Kada je stigla, imala je 2.800 grama i bila je zavedena kao NN beba 4, a zaposleni na odeljenju neonatologije u međuvremenu su je nazvali Vesna.

ZADOVOLJNA I ZDRAVA

Beba je laboratorijski i bakteriološki obrađena i uključena joj je sva neophodna terapija. Uspostavljene su sve vitalne funkcije. Još tada su lekari procenili da beba deluje zadovoljno i zdravo i izrazili su nadu da će tako i ostati. U međuvremenu, beba je prirasla zaposlenima za srce. Srećni su što je ostala dobrog zdravstvenog stanja i što su danas mogli da je otpuste kao zdravu bebu.

Malenoj devojčici su, kako ističu, došli i majka i negovateljica. Beba Vesna će jednog dana moći da kaže, šalili su se, kako je kod njih imala apartmanski smeštaj, jer je u malom prostoru neonatologije, cela jedna soba bila podređena samo njoj.

ŽIVEĆE U ŠVAJCARSKOJ

Sa roditeljima će, pod pojačanim nadzorom socijalne službe, beba ubuduće živeti u Švajcarskoj, gde bračni par i inače živi.

Podsetimo, majka je taksisti u Vrnjačkoj Banji ostavila "na čuvanje" korpu u kojoj je, rekla mu je, mačka. Ali, kako se majka njie vraćala, taksista je otvorio korpu i video da je unutra beba, koju je odneo u lokalni dom zdravlja.

Malena Vesna, kojoj je život odmah po rođenju pokazao da mora da bude borac, imaće – želimo da verujemo, lep i srećan život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strasno

    18. april 2019 | 07:18

    U zivotu ne bih dala tim `roditeljima' da odvedu bebu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA