≫ 

Velika vremenska prognoza za praznike po gradovima: Evo kako će vreme biti za Vaskrs i Prvi maj

Vreme do 2. maja sa kišom, grmljavinom, nestabilno i promenljivo

  • 9

Prognoza za naredne dane, posebno za Vaskrs i Prvi maj ne deluje ohrabrujuće. Meteorolozi najavljuju kišu, što će posebno ometati tradicionalni prvomajski uranak.

Ali da krenemo redom. U Srbiji se danas očekuje umereno do potpuno oblačno i hladnije, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Vetar slab i umeren severozapadni, osim na jugu gde će veći deo dana biti jugozapadni, a na planinama povremeno jak. Jutarnja temperatura od 10 do 16 stepeni, najviša dnevna od 16 na severozapadu do 25 na jugoistoku zemlje.

Ptognoza za Beograd, Printskrin: hidmet.gov.rs
Prognoza za Niš, Printskrin: hidmet.gov.rs

Prvog dana Vaskrsa biće promenljivo oblačno, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 7 do 11, najviša dnevna od 17 do 21 stepen.

Sličnu prognozu najavljuje i sajt Accuweather, za Uskrs periode sa oblacima i suncem, temparatura do 16 stepeni. Za prvi maj do 17 stepeni, ali sa pljuskovima i grmljavinom.

Prognoza za Kragujevac, Printskrin: hidmet.gov.rs
Prognoza za Novi Sad, Printskrin: hidmet.gov.rs

U ponedeljak nas očekuje promenljivo oblačno, sa lokalnom pojavom pljuskova i grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 7 do 11 , najviša dnevna od 16 do 21 stepen.

U utorak i sredu biće promenljivo, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Prognoza za Zlatibor, Printskrin: hidmet.gov.rs

Od četvrtka postepena stabilizacija vremena uz manji porast dnevnih temperatura i kišu poslepodne, temperatura do 21 stepen.

Ali, kako se navodi na sajtu Accuweather, već tokom vikenda, 4. i 5. maja, opet će padati kiša, ali će biti toplije, sa temperaturama do 20 stepeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA