Sutra provala oblaka, za Prvi maj hladno, kišovito, negde i sneg: Evo gde će biti najtoplije za praznik

Stabilizaciju vremena možemo očekivati tek od 7. maja

  • 14

Prvomajski izleti u prirodi, sudeći po vremenskoj prognozi, za sada se čine kao nemoguća misija. Osim ako volite da kisnete. Vreme nas za praznike neće poslužiti. Najkišovitiji dan očekuje se sutra, kada se pod uticajem ciklona očekuju velike padavine u celoj zemlji.

DO 30 LITARA PO METRU KVADRATNOM 

U Beogradu za Prvi maj do 19 stepeni, Foto: Printskrin/RHMZ

- Očekuju se jaki pljuskovi sa 10 do 20 litara po metru kvadratnom. Najviše padavina biće na području Vojvodine, delova zapadne Srbije i šireg područja Beograda, gde se očekuje i oko 30 litara po metru kvadratnom - kaže za Telegraf.rs Đorđe Đurić, meteorolog Wheather2umbrella.

Hladno u Nišu, Foto: Printskrin/RHMZ

SNEG NA KOPU I ZLATIBORU 

Na višim planinama sutra se očekuje i pojava snega. Tako će one koji Prvi maj budu slavili na Zlatiboru ili Kopaoniku, u sredu dočekati beli prekrivač. 

Na Zlatiboru se očekuje sneg, Printskrin: RHMZ

Utorak će biti i najhladniji dan ove nedelje. Najniža temperatura kretaće se od osam do 12 stepeni, a najviša do 10 na zapadu do 17 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije.

Za Prvi maj će najtoplije biti u Vojvodini, Foto: Printskrin/RHMZ

Za Prvi maj biće toplije, ali takođe kišovito. Najtoplije će biti u Vojvodini gde se očekuje i do 21 stepen, u Beogradu do 19.

Temperatura će nastaviti da raste u četvrtak, ali od kiše nećemo pobeći.

U Kraljevu smrzavanje, Negotin topliji, Printskrin: hidmet.gov.rs

- I za 2.maj se prognozira promenljivo oblačno vreme sa najvišom temperaturom od 16 do 22 stepena. Petak će biti najtopliji dan sa 24 stepena, a onda nas između subote i nedelje očekuje veće zahlađenje. Stabilizaciju vremena možemo očekivati tek od utorka, 7. maja - navodi Đurić.

(M. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fico

    29. april 2019 | 17:08

    Dobro je sto ce biti lose vreme za prvi maj nece rulj* unistavati prirodu.

  • Vladeta

    29. april 2019 | 17:12

    Valja majska kisa za useve

  • Milan

    29. april 2019 | 17:47

    Svake godine za svaki moguci praznik kada sam slobodan kisa pada tako da ne moze covek da izadje i odmori kako treba... Cele prosle nedelje ja radim drugu smenu ubi sunce i bilo je bas toplo... A gle sad ne mozes kuce napolju da prosetas a kamoli rostilj da raspalis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA