Lekari više neće moći trajno da ostanu bez licence, bez obzira na svoju grešku!

Sud časti Lekarske komore Srbije je od 2010. do danas primio oko 1.000 prijava na rad lekara

  • 23

Lekarima više neće moći trajno da bude oduzeta licenca za rad, predviđeno je novim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti koji je nedavno stupio na snagu.

Kako navodi Tanjug, lekari dozvolu za rad mogu da izgube samo privremeno do brisanja iz kaznene evidencije. To znači da lekar može ostati bez licence u periodu koji odredi sud.

Od 2010. do danas bilo je 60 osuđujućih presuda za lekare. Sud časti Lekarske komore Srbije je od 2010. do danas primio oko 1.000 prijava na rad lekara. Od toga, polovina ne ispunjava pravno formalne uslove. Druga polovina, 500 predmeta, prosleđena je sudu, od čega je sud ocenio da je polovina pritužbi (250) osnovano.

Sud časti je oduzimao licence lekarima maksimalno na period do pet godina koliko dozvoljava zakon Lekarskoj komori. Dosta licenci je oduzeo i Etički odbor Komore koji je postupio po odlukama civilnog suda, u slučajevima gde je lekarima zabranjeno obavljanje lekarske profesije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • &

    29. april 2019 | 16:20

    Ko nije za lekara ne treba ni da radi.Neka se sam povuce i oslobodi mesto nekom ko ce znati da leci ljude...Sve sto vredi otislo je. Intelektualci vise nisu bitni, sada su tu neki novi ljudi....propadamo

  • Dane

    29. april 2019 | 19:15

    Super! Prvo im drzava obezbedi da reketiraju ljude sa 460 eura koje se ne tretiraju kao mito a sad i ovo! Pitam se sta li je sledece, sigurno ce im biti dozvoljeno da ubiju coveka bez ikakvih gonjenja!

  • Maverick

    29. april 2019 | 18:56

    Dakle ,doktor koji radi bez mozga i ubije nekog,imaće pravo da ubija dalje.Baš fino!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA