≫ 

Snežana je mesecima plakala na ulicama Leskovca, a sad je morala da napusti kuću koju je gradila i u kojoj je živela 35 godina

Došao je i krajnji rok koji joj je dat da se iseli

  • 15

Veliki petak je za Snežanu Jović iz Leskovca bio dan kada je morala da napusti kuću u kojoj je živela i radila 35 godina. Bio je to krajnji rok koji su joj muž i izvršiteljka dali da se iseli, a kako nije imala na koga da se osloni i nije više mogla da istrpi višegodišnji stres napustila je svoj dom i privremeno otišla kod brata.

Podsetimo, Snežana se udala za voljenog čoveka, rodila mu sina i kćerku, dobili unčiće, ali on je posle 35 godina odlučio da se razvede, a potom nastaje pakao jer je sud odlučio da ona nema ama baš ništa od zajedničke imovine u delu svekrove kuće i u lokalima, gde su naknadno muž i žena zajedno ulagali. Izgubila je i ljubav i podršku najmilijih - piše Jug media.

Foto: jugmedia.rs

Danas, nema dovoljno sredstava ni svoje stvari da prenese. Snežana je 10 godina pokušavala da dokaže da je ulagala u kuću i zajedničku firmu zajedno sa svojim mužem, te da zato ima i suvlasnička prava na kući, ali su sve presude bile u korist muža, dok njena prava nisu uvažena.

Dve tužbe koje je pokrenula (o zajedničkom ulaganju u kuću i firmu) su sada na Ustavnom sudu, dok po trećoj (o iseljenju u izvršnom postupku) uskoro odlučuje Apelacioni sud.

Kakvi god bili porodični odnosi, koliko god da su veliki ili mali „gresi“ ove Leskovčanke, niko ne sme da ostane bez krova nad glavom. Posebno je važno da prepoznamo da pravo vlasništva nije niti sme biti nadređeno životu čoveka – da se neko razboli ili umre na ulici, da bi drugi imao 2, 3 ili  stanova.

VIDEO: Plemenitost koja ostavlja bez reči! Ovakvi ljudi zaslužuju samo najbolje

(Telegraf.rs/Jugmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušaduša

    30. april 2019 | 10:44

    Izreka je, ničija do zore nije gorela pa neće ni njenom mužu, čemu se ovaj gospodin nada ubuduće, šta je sa decom da je morala kod brata, užas.

  • Miki

    30. april 2019 | 09:59

    Sta reci a ne zaplakati a

  • Niki

    30. april 2019 | 09:56

    Ovo je sramota i greota!!!Neko ulaze ceo zivot u kucu i nakraju vas izbace kao kuce!Sta je sa ovim zakonom?Pa zar nije logicno ako neko zivi sa nekim dvadeset god.da ima pravo da deo!Dajte zeni svoj deo,nasta ovo lici!Boris se godinama,ulazes,doprinosis,kuvas,peres,peglas,odgajis decu i izbace te bez icega!Uzas!Zakon nije na mestu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA