• 4

Poplave prete Srbiji, ovo su najkritičnije tačke: Opasnost od izlivanja reka u 3 mesta, svi strahuju od reprize scenarija iz 2014. godine

Od katastrofe koja je našu zemlju zadesila 2014. godine, svakog maja Srbi sa oprezom gledaju u svoje reke, strahujući da bi ponovo mogle da se izliju u poplave domove, njive, pa i čitave gradove

  • 4

Česte kiše stavile su u pripravnost nadležne službe za zaštitu od poplava, a RHMZ upozorava da bi njihove intervencije mogle biti uskoro potrebne na rekama Tamišu i Neri.

Vodostaj Tamiša će prevazići redovnu odbranu granice od poplava kod naselja Jaša Tomić u četvrtak i petak, odnosno 2. i 3. maja.

Ista situacija mogla bi da se desi kod Sečnja u petak i subotu, 3. i 4. maja.

Opasnost na reci Neri preti kod Кusića, gde bi danas i sutra vodostaj mogao da se približi vanrednoj obrani od poplava.

Tamišu preti izlivanje u dve tačke Printskin: Google street view

Od katastrofe koja je našu zemlju zadesila 2014. godine, svakog maja Srbi sa oprezom gledaju u svoje reke, strahujući da bi ponovo mogle da se izliju u poplave domove, njive, pa i čitave gradove.

Podsetimo, u majskim poplavama poginulo je 57 ljudi, od čega su se 23 utopile. Tokom poplava evakuisano 31.879 građana i bilo smešteno po prihvatnim centrima, od čega 25.000 samo iz Obrenovca, koji je bio i najteže pogođen.

Centri Paraćina, Petrovca na Mlavi, Svilajnca, Smederevske Palanke, bili su poplavljeni, evakuisano je nekoliko sremačkih sela, vanredna situacija je uvedena u dva grada i 17 opština, a osim srušenih kuća, odnetih puteva i mostova, uništenog poljoprivrednog zemljišta, voda je iza sebe ostavila aktivirana klizišta, koja i dalje na nekim mestima prave ozbiljne probleme.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Racki

    Ne sekiramo se moze slobodno...kolceve smo pobili kad se voda povukla 2014g tako da spremni docekujemo.

  • Lola

    ...recite da nemamo vise para za poplave..odose na stadion, gondule, fontane..... Sto bi se plasili kad je jednostavno?!?

  • 123

    Sreca pa su sredili sve odvodne kanale oko Vrsca... Ko hoce na free kupanje pozvan je

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima