Ministarstvo prosvete ima rešenje za nasilje u školama: Zaposliće savetnike, jer psiholozi i pedagozi nisu dovoljni

Milja Krivokuća je dodala i da ce savetnici biti prisutni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika ЋупричанинSWE
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Realno

    05. maj 2019 | 15:41

    Osamdesetih godina nije se ni znalo šta znače 3 reči "nasilje u školama " Roditeljima radno vreme bilo 8 sati. Radilo se od 6 do 14 ili od 7 do 15. Vreme posle posla bilo rezervisano za decu. U 19.15 bio crtani film To i Džeri,Duško Dugouško,Diznijevi junaci-Miki Maus,Patak Dača,Štrumfovi,3 praseta. Danas- roditelji rade od jutra do sutra. Vikend slobodan nema, deca prepuštena ulici ,inrernetu,rijalitima,nasilnim i pornocrtaćima,plate jadne,nervoza od kako se ustane do sledećeg jutra. Umesto lego kockica i ne ljuti se čoveče,glavna igračka je mobilni telefon, devojčice ne zbaju igru školice ili ne dao bog da preskoče lastiš. Termin Vijača se traži na internetu jer niko ne zna šta je to. Fudbal igraju jer sr nadaju d će otići u Real da zarade pare jer od škole nema fajde, za žmurku nikad nisu čuli,a odbojka im je intetesantna samo na bazenu i to ako ima nagrada za pobednika.Gospodo draga,krenite od vrha,od vas u ministrarstvima,promenite rečnik i obrazujte se malo,pročitajte neku knjigu gde nema reči fašista, lopov ,lažov i td. Omogućite da se od plate minimalno živi i neće biti nasilja ni u porodici ni u školama. A deca sve vide od vas i nas. Jer kad nemam para da kupim osnovne namirnice,pa dođe mi da se bijem sa sobom. Ne treba bacati pare na savetnike nego menjajte se i vi iz korena i pomozite nama da bolje živimo i biće više ljubavi.

  • stanko

    05. maj 2019 | 12:39

    Lepo kaze covek,zar prvo da rade u popravnom domu pa u skoli...E,ali ima ko je skolovan za rad sa takvom decom,i oni bi trebali da rade,ali ne lezi vraze-jos jedan od zamisljenih projekata za pranje...Kao prvo zar nije sramota priznati da ti nasilje u skoli postoji,a kad vec postoji,necete kao Ministarstvo zaposliti nekog ko je to zavsio na fakultetu,za Specijalnog pedagoga,ne obicnog ,da prica o cetvorki ili trojki,vec osposobljenog za rad sa takvom decom.Ali gospodja iz ministarstva govori da ce osposobiti vec zaposlene da rade taj posao savetnika...EJ,za tri nedelje ce na kursu nauciti ono sto se uci na fakultetu 5 godina???kaze,VEC DOKAZANI strucnjaci iz te oblasti,pa da jesu dokazani,ne bi bilo nasilja,a kad nema nasilja ne bi trebali onda ni savetnici...Gde je mozak ovom narodu,subvencije za strance a nasi sa fakuteta u Norvesku i Nemacku...Svaka skolska,predskolska ustanova mora da ima specijalnog pedagoga,da predupredi bilo kakvu anomaliju i prosledi decu odicnom pedagogu-vaspitacu.A isti timogu raditi nedeljno jedan dan sa roditeljima.Jsno?

  • NISAVIC ZORICA

    05. maj 2019 | 12:31

    NA KOJI SOS TELEFON DA SE OBRATE PROSVETI RADNICI, KADA RODITELJI BEZ OSNOVANE SUMNJE I POTREBE PLJUJU PO ISTOM, KADA NAS ZATVARAJU, SASLUSAVAJU, MALTRETIRAJU, KADA NAM RODITELJI PRAVE ZAVERE I RADE STA I'M PADNE NA PAMET...? MOLIM, KOJE STRUCNO OBRAZOVANJE IMAJU PROSVETI SAVETNICI I KOJA SU NJIHOVA PRAVA, SEM STO SU IZGUBIL POSAO I NEKOJ FIRMI, TE TAKO NASLI,, SPAS'', POD IMENOM PROSVETI SAVETNIK, A PRI TOM IMAJU NE STRUCNO OBRAZOVANJE ZA MESTO KOJE ZAUZIMAJU...? MOLIM ODGOVOR NA MOJE PITANJE...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA