≫ 

Posle protesta, izgradnja MHE u Štrpcu obustavljena do daljnjeg

Radovi su obustavljeni dok se ne proveri sva dokumentacija i papiri koje "Matkos grupa" poseduje

  • 2

Radovi na izgradnji mini-hidroelektrane na mestu Obe reke u Štrpcu zaustavljeni su, dok se ne proveri sva dokumentacija i papiri koje "Matkos grupa" poseduje.

To je odlučeno na sastanku održanom u Štrpcu na kom su učestvovali predstavnici te opštine, građana,"Matkos grupe", Kosovske policije za region Uroševca, Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja i regulatorne kancelarije za energiju.

Iz Opštine Štrpce nakon održanog sastanka je poručeno da se ulažu svi napori kako bi se ovaj situacija trajno rešila i kako bi se izbegli svi dalji problemi, a vodosnabdevanje mesta koja se vodom napajaju iz Kaluđerke i Bolovanke teklo nesmetano.

Sukob Kosovske policije i građana, Foto: tvmost.info

- Naš primarni cilj je da ovaj problem rešimo trajno. Opštinskom rukovodstvu i gradonačelniku Bratislavu Nikoliću su uvek na prvom mestu bili interesi građana ove opštine, što se pokazalo bezbroj puta. U dogovoru i zajedničkim snagama sa stanovnicima naše opštine rešavaćemo sve ono što stoji na putu boljeg života i budućnosti naših stanovnika - saopšteno je iz Opšine.

Ističu da je najbitnije da su predstavnici onih koji su uključeni u proteste sa današnjeg sastanka izašli zadovoljni.

- Danas smo uradili veliku stvar, ali se nećemo zaustaviti na ovome jer ćemo u narednom periodu intenzivirati sastanke sa svim relevantnim institucijama kako bismo pronašli trajno rešenje.

Iz Opštine su još jednom osudili prekomernu upotrebu sile jedinice Rosu u petak i naveli da će takođe tražiti da odgovorni u ovom slučaju budu adekvatno kažnjeni.

Pojavio se snimak napada pripadnika ROSU na Srbe u opštini Štrpce

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PFC

    6. maj 2019 | 19:21

    Opštinskom rukovodstvu u Štrpcu bitni interesi građana,ha,ha,ha,zato im odoše 1500 ljudi za godinu ipo dana.

  • Krstas

    6. maj 2019 | 17:48

    Kume izgore ti kesa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA