Vandali počupali znakove i bacili ih u Nišavu, a deca skočila u hladnu reku i izvukla ih: "Na zlo se mora odgovarati dobrotom"

- Moralnost je uvek bolja od vandalizma -

  • 1

Maturanti "Tehničke škole Nikola Blagojević" iz Pirota, Mirjana Panić i Nikola Blagojević, tokom minulih praznika iz Nišave izvukli su bačene znakove dok su šetali kejom. Oni su primetili u Nišavi dva znaka koje su vandali bacili u reku.

Teška betonska osnova znakova nije ih omela da učine dobro delo i uz pomoć jednog od prolaznika izvade ih iz reke, a kako kažu, na ovu ideju su došli jer su želeli da javnosti pokažu da je jedini pravi način borbe protiv zla - dobrota, piše Jug media.

- Najpre moram da kažem da ono što smo uradili jeste jedan mali čin da se uputi jasna poruka da se na zlo mora i može jedino odgovoriti dobrotom, a da je moralnost uvek bolja od vandalizma. Ovim putem želim da prenesem poruku da moramo svi zajedno stati na put vandalizmu - poručuje Nikola, dok Mirjana dodaje da treba čuvati ono najvrednije, a u Pirotu je to svakako kej, omiljeno šetalište.

Nišava, znak, maturanti, Pirot "Moralnost je uvek bolja od vandalizma", kažu ova deca/ Foto: Jug media

Srednjoškolcima je zbog ovog lepog poteza grad uručio skromne poklone.

Klupe, korpe i drveće na ovom poznatom šetalištu ponekada meta vandala i zato su ova deca pravi primer kako tome treba stati na put.

(Telegraf.rs/Jug media)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA