≫ 

Železnice Srbije se izvinjavaju i kažnjavaju mašinovođu što rampa na pružnom prelazu u Kraljevu nije spuštena

Mašinovođa je udaljen sa posla, a u međuvremenu - 3 bake regulišu saobraćaj

  • 9

Železničke kompanije "Srbija Voz" i "Infrastruktura železnice Srbije" izvinile su se danas javnosti i građanima Srbije zbog greške koja se dogodila na automatskom putnom prelazu u Boračkom naselju, u Kraljevu. Kako se navodi, nedvosmisleno je utvrđeno da je za navedenu grešku na putnom prelazu odgovoran mašinovođa putničkog voza, koji nije u potpunosti ispoštovao železničke propise i proceduru.

- Zbog toga će mašinovođa "Srbija Voza" do okončanja disciplinskog postupka biti udaljen sa posla - navodi se u saopštenju.

A šta se tačno desilo?

Naime, na društvenim mrežama se pojavio snimak voza koji prolazi kroz Boračko naselje, a rampa se ne spušta. Tragediju sprečavaju samo tri bake iz kraja koje stoje na prelazu i upozoravaju vozače na dolazak voza.

Fotograf i snimatelj Zoran Tijanić iz Kraljeva, koji je objavio snimak kaže da su te scene česte.

- Ako često prelazite ovaj pružni prelaz, videćete dve-tri bake koje stoje, verovatno su tu iz komšiluka, i mašući rukama upozoravaju vozače na dolazak voza. Pošto to rade volonterski, za dobrobit sugrađana i svih putnika, eto prilike za nadležne organe da im donesu kafu, čaj i neki keksić. Verujte, vozačima puno znači kada su bake tu - napisao je Tijanić.

On je objasnio da su snimci nastali 2. maja, i da je tog dana u roku od sat vremena dva puta naišao na podignutu rampu i voz koji je prolazio preko neobezbeđenog pružnog prelaza.

- Imao sam sreću da dva puta naletim na voz i izbegnem nesreću. Bojim se da nekoga sreća ne omaši - rekao je Tijanić.

Ove strašne scene iz Boračkog naselja podsetile su na stravičnu tragediju koja se u decembru dogodila u Donjem Međurovu kod Niša, kada je voz razneo autobus "Nišekspresa". Tom prilikom nastradalo je sedam osoba, a povređeno je trideset.

VIDEO: Na ovim pružnim prelazima ljudi sami sebe mogu da ubiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Besna glista

    7. maj 2019 | 14:30

    Svašta sam u životu čuo ali da je mašinovođa kriv ako rampa nije spuštena to me je fasciniralo. Što je najgore čovek udaljen sa posla?! Jbm ti život!

  • Real

    7. maj 2019 | 14:58

    Stvarno treba dati otkaz Masinovodji sto nije spustio rampu.Trebao je da zaustavi voz 100 metara pre rampe,pa da izadje da otrci i spusti rampu i vrati se nazad u voz i nastavi voznju...

  • Boeko

    7. maj 2019 | 14:28

    Kakve veze ima masinovodja sa rampama ne odrzava on njih zeleznica srbije treba to da odrzava bre?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA