Bojan je pomerio plast sena, a ispod njega je izmilelo "čudovište" (FOTO)

Iako je bio preko metar dug, Bojanu nije padalo na pamet da ga ubije

  • 4
Zmija smuk Smuk u senu Foto: Bojan Gajić

Preko metar duga i crna zmija izmilela je danas iz gomile sena, kada je Bojan iz Jagodine pomerio plast na stranu. Zastrašujući posetilac uplašio je i samog Bojana, koji priznaje da nikada nije video ovako dugog gmizavca, iako ih je puna Šumadija.

- Iako mi nije bilo svejdno, odmah je bilo jasno da je u pitanju smuk, koji je neotrovna zmija. Smukovi inače zalaze u bale sena, kako bi lovili miševe kojima se hrane. Ovaj je, ipak, bio preko metar dug. No nije mi padalo na pamet da ubijem zmiju - kaže Bojan Gajić za Telegraf.rs.

Kako kaže, zmije se brzo rešio.

- Spustio sam je sa senjaka na zemlju i otišla je svojim putem - kaže Bojan, koji je koji sekund pre toga uspeo da uslika smuka.

Inače, zmije u Srbiji mogu da porastu 1,5 ili čak i 2 metra, zbog čega deluju zastrašujuće, ali otrovnice su obično mnogo manje. Od naših otrovnica (poskoka i šarke), ne preti nužna smrtna opasnost, pa ne treba paničiti kada ih sretnete, ali preventiva je bitna, kao i brza reakcija i odlazak kod lekara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA