Gradonačelnik Novog Sada položio vence povodom Dana pobede: 9. maj označava prekretnicu u razvoju celokupnog čovečanstva

- Kultura sećanja je nešto što svaki narod mora da prenosi sa generacije na generaciju, i ovo nije priča o prošlosti, ovo je priča o budućnosti, a na nama je da potomcima ostavimo bolje mesto za život - rekao je Miloš Vučević

  • 1

Povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predstavnici delegacije Gradskog odbora SUBNOR, Organizacije Rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada i predstavnici Vojske Republike Srbije položili su vence na Spomen groblju, a zatim i na spomeniku Novosadskog odreda na Čeneju.

Tom prilikom gradonačelnik Vučević je čestitao svim Novosađanima i građanima Srbije Dan pobede nad fašizmom, kako je rekao, jedan od najveličanstvenijih datuma u istoriji čovečanstva.

Miloš Vučević, Novi Sad, Dan pobede Polaganje venaca/ Foto: novisad.rs

- Taj 9. maj 1945. godine označava pobedu dobra nad zlom, pobedu ljudskosti i pravih civilizacijskih vrednosti, pobedu ljubavi nad nacizmom, fašizmom, razaranjem, ubijanjem i nad progonima. Takođe, označava prekretnicu u razvoju celokupnog čovečanstva, i danas u svetu u kojem živimo taj dan jeste, pre svega, tekovina jedne velike pobede. Ta pobeda izvojevana je nad ozbiljnim neprijateljem koji je, nažalost, i danas prisutan u različitim pojavnim oblicima, a mi moramo biti oprezni i takve opasnosti prepoznavati - rekao je gradonačelnik Vučević.

- Kultura sećanja je nešto što svaki narod mora da prenosi sa generacije na generaciju, i ovo nije priča o prošlosti, ovo je priča o budućnosti, a na nama je da potomcima ostavimo bolje mesto za život - dodao je on i pozvao Novosađane da se pridruže današnjem organizovanom Maršu Besmrtnog puka koji se prvi put održava u našem gradu.

Miloš Vučević, Novi Sad, Dan pobede Miloš Vučević/ Foto: novisad.rs

Novi Sad našao se na mapi gradova koji učestvuju u toj manifestaciji, a gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što Maršu Besmrtnog puka mogu da se pridruže svi koji osećaju potrebu za tim, ali i oni čiji su preci nastradali u ratovima 20. veka. Kako je gradonačelnik Vučević naglasio, ne smemo zaboraviti da je naš narod mnogo ratovao i platio visoku cenu za slobodu u kojoj danas živimo.

VIDEO: Putin položio venac na grob Neznanom junaku u Moskvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    9. maj 2019 | 12:57

    Kome je položio vence,protiv fašizma su se borili partizani i komunisti i NOVJ,ne volimo ih ali oni su dali svoje živote u borbi protiv fašizma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA