Funkcionerka Zorica koju su uhapsili danas u Požegi poznata po skandalima i aferi "kuća od 100.000 evra"

Otkupila je plac i kuću njenog muža, koja nije bila legalizovana, i to po ceni 100.000 evra, što je razljutilo meštane

  • 15

Među opštinskim rukovodstvom Požege koje je uhapšeno zbog zloupotreba službenog položaja, je i predsednica SO Zorica Mitrović, javnosti dobro poznata od ranije zbog nekoliko afera.

O njoj se najpre govorilo zbog izjave pred kamerama TV "Požega" gde je izvređala umetnika Milovana De Stila Markovića, i njegovo delo, zbog čega je naišla na osudu javnosti s obzirom na to da je ona "specijalistička strukovna sestra iz oblasti medicinskih nauka”, te da nije kompetenta da komentariše umetnička dela.

Međutim, mnogo više pažnje kasnije je privukla priča da je opština otkupila plac i kuću njenog muža, koja nije bila legalizovana, i to po ceni 100.000 evra, znatno većoj od tržišne.

Ipak, današnje privođenje predsednice SO Požege, ali i njenog supruga Milinka Mitrovića, ostavlja najveći utisak.

Između ostalog, u saopštenju MUP navodi se i da je osumnjičena Mitrović prilikom izvođenja molerskih radova za opštinu Požega, od izvođača radova u više navrata nakon izvršenog plaćanja zatražila i preuzela novac u ukupnom iznosu od 200.000 dinara, čime je sebi pribavila imovinsku korist.

Dodaje se da su u ovoj akciji, prilikom pretresa stana osumnjičene pronađeni pištolj i lovačka puška koji, kako se sumnja, pripadaju njenom suprugu za koje nema dozvolu. Njemu je, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Puska, oruzje Prilikom pretresa stana osumnjičene pronađeni pištolj i lovačka puška Foto: Ilustracija/ Profimedia

Po čemu ćemo je pamtiti

Slučaj "kuća od 100.000 evra" je u februaru prošle godine izazvao proteste Požežana povodom odluke opštinskih vlasti da otkupi nelegalno izgrađenu kuću.

Naime, 1. februara prošle godine SO Požega je donela odluku da za 12 miliona dinara, za potrebe Sportsko-kulturnog centra, otkupi nedovršenu kuću površine 400 kvadrata sa četiri ara placa.

Kuća je u vlasništvu porodice Zorice Mitrović, predsednice Skupštine opštine Požega, zbog čega je usledila serija protesta građana Požege koji su tvrdili da je nemoralno da lokalna samouprava otkupljuje kuću od svoje čelnice, i to po dvostruko većoj ceni od realne.

Argument demonstranata je bio i činjenica da je kuća sagrađena nelegalno. Građanska buna navela je rukovodstvo Požege da odustane od kupovine kuće, ali samo privremeno.

Jedan od razloga što kuća nije biti mogla legalizovana je i taj što delom leži na parceli Ministarstva prosvete, a koju koristi OŠ "Emilija Ostojić". Mitrović je tvrdila da je objekat legalan.

U decembru prošle godine se Predlog rešenja za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa Mitrović Milinka i Mitrović Željka iz Požege, (suprug i dever predsednice SO) našao na dnevnom redu SO Požega. To rešenje je podrazumevalo da opština porodici proda parcelu.

Tadašnje zasedanje požeškog parlamenta održano je iza živog zida radnika obezbeđenja jedne privatne firme.

Odbornici opozicije su napustili salu. Odbornica opozicionog SPO Gordana Stević tada je izjavila da "vlast želi da fantomski ustupi zemljište Ministarstva prosvete privatniku koji je to zemljište ranije i uzurpirao".

VIDEO: Investitor jači od države: Potpuno ludilo na gradilištu u Beogradu

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WILSON

    12. maj 2019 | 07:04

    Jest jaka, može pola zatvora da podmiri!!!

  • manula

    12. maj 2019 | 04:04

    ne napisaste kojoj stranci pripada uhapšena?

  • Rastko

    19. maj 2019 | 09:35

    Zorica je samo jedna a drzavnih funkcija i funkcionera ne zna im se ni imena ni broja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA