• 7

Mališa je najteži bik u Srbiji i vredi 8.000 evra: Samo tokom prošle godine ugojio se 150 kg, a sada ima 1710! (FOTO)

Pre mesec dana napunio je pet godina

  • 7

Najteži bik 86. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Mališa, simentalske rase, star 4 godine, sa 1.710 kilograma. Vlasnik je Tomislav Jeremić, PG „Jeremić“, Salaš Crnobarski. A Mališa je tokom protekle godine dobio 150 kilograma.

Radenko Jeremić, njegov vlasnik, potvrdio da je Mališa, koji je pre mesec dana napunio pet godina, najteži bik u Srbiji.

- Izložba stoke na Međunarodnom sajmu je svakako mesto, gde se predstavlja sve naj, naj u našoj zemlji, a moj bik sa svojih 1.710 kilograma sigurno je najteži u Srbiji. Na Sajam se ne dolazi sa bilo kakvom robom, nego onom najboljom - rekao je Jeremić.

On je dodao da je Mališa na prodaju i da mu je cena 8.000 evra.

- Garantujem da će novi vlasnik dobiti grlo izvanrednih kvaliteta u svakom pogledu - rekao je Jeremić i dodao da bik dnevno pojede od 12 do 14 kilograma koncentrovane hrane i određenu količinu sena.

Bik Mališa

Mališa vredi 8.000 evra, Foto: agroklub.rs

Odgajivačnica "Braća Jeremić" iz Salaša Crnobarskog, godišnje uhrani 250 bikova. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu u današnjem obliku nastao je pre 86 godina i to upravo izložbom stoke.

U Novom Sadu u toku je Međunarodni poljoprivredni sajam na kom je prisutno više od 1.500 izlagača iz Srbije, kao i 30 zemalja regiona, Evrope i sveta. Međunarodni poljoprivredni sajam traje do petka, 17. maja, a održava se na svom raspoloživom otvorenom i zatvorenom prostoru Novosadskog sajma.

VIDEO: Tata izaziva razjarenog bika, a u rukama drži dete

(Telegraf.rs/Srna)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    Će ti platim 1,5 € po kilu.

  • Dzela

    U kalinoviku je bio najtezi 2020 kg i to bez kpncetrata

  • Milorad

    Taj bik zdrav do vraga. Ja kad sam bio dete 60-ih godina bik je bio 500-600 kila, a sad je svijna toliko teška, kao nekadašnje bikče, i hoćete reći da taj bik i ta svinja zdrava za ishranu, i ne samo meso i povrtarske kulture, koje su idioti upropastili. Jedan paradajz 2kg, prazi luka kao tojaga možeš da se biješ sa njim, jedan krompir kilogram, i mrzi me da nabrajam još što šta.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima