≫ 

1.000 munja sevalo nad Vojvodinom: U delovima Bačke pada i grad (VIDEO)

Postoji opasnost od poplava na manjim tokovima

  • 9

Veoma snažne grmljavinske oluje pogodile su Vojvodinu. Samo u protekla dva sata zabeleženo je više od 1.000 munja. U delovima Bačke pada grad i duva olujni vetar, saopštio je meteorolog Đorđe Đurić.

Jaka kiša pada i u centralnim i istočnim predelima Srbije. Nema opasnosti od poplava na većim rekama, dok opasnost od manjih poplava postoji samo na bujičnim i manjim tokovima, napominje Đurić. 

- Usled sušnog perioda tokom februara i marta, reke su imale nizak vodostaj u prethodnom periodu, tako da će rečna korita da prihavte veću količinu padavina, a neće ni pasti ni približno kiše koliko je palo 2014. i pored toga što nas tek očekuju obilnije padavine - navodi Đurić.

Sneg veje na severozapadu Slovenije, u Banjaluci i Zagrebu je svega 10 stepeni, sutra do 6, 7, pa se sneg očekuje na okolnim planinama.

- Kod nas je danas bilo preko 20 stepeni, sutra od svega 10 u Loznici do 20 u Negotinu i Nišu. Snažan ciklon donosi nam oblake i padavine sa Jadranskog i Jonskog mora i iz Grčke. U Alpima se očekuje i do pola metra snega. Ako želite leto, pravac u Sibir i na severu Rusije gde je 32 stepena. Kod nas već u sredu i sunčani intervali, a u petak na severu i suvo. U subotu sunčano, temperatura do 27 stepeni - navodi Đurić. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dixi

    13. maj 2019 | 22:34

    Par dana se pise i prognozi vremena kao da ce smak sveta samo sto jos nisu najavili da kad zagrmi bezimo u sklonista ! A ne da je netacna prognoza pa to je neverovatno !Bolje bi potrefila moja baba koja je meteoropata nego ovi skolovani strucnjaci !

  • Ika...

    13. maj 2019 | 22:46

    I u mom je kraju konacno pocela da pada kisa oko 18h..ali hvala Bogu bez grmljavina i drugih nevolja,sve je ok i mirno samo je kisa bas jakog inteziteta..

  • Todor

    14. maj 2019 | 06:52

    To je bre severna Srbija kakva vojvodina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA