• 1

Komunalci uvode video-nadzor kroz grad: Dobiće još novih kolega i vozila, a jedna lokacija će biti posebno kontrolisana

Vozilo mora biti označeno u skladu sa načinom označavanja vozila KP, da uređaji za video-nadzor moraju biti vidljivi, sa istaknutim natpisom da je prostor ili objekat obezbeđen video nadzorom

  • 1

Komunalni policajci ubuduće će moći putem video-nadzora da snimaju određeni prostor, objekte i vozila, biće opremljeni sa oko 40 novih automobila, a uskoro bi trebalo da dobiju i 63 novih kolega.

Ovo je samo deo predloga i planova koji se tiču Komunalne policije, a koji će se naći danas pred odbornicima Skupštine grada. Oni će glasati ne samo o Planu rada Komunalne policije za 2019. godinu nego i za period od 2019. do 2021.

Komunalci će ubuduće moći da "vrše video nadzor određenog prostora i objekta kada je to potrebno radi sprečavanja kršenja propisa iz delokruga Komunalne policije (KP) i video nadzor vozilima sa uređajima za skeniranje i prepoznavanje registarskih tablica parkiranih, zaustavljenih i odbačenih vozila, kada je to potrebno radi otkrivanja i dokazivanja prekršaja, odnosno povreda komunalnog ili drugog zakonom utvrđenog reda".

Motorola, Beogradska komunalna policija

Foto: Milena Đorđević

Ipak, uz ovo postoje određena ograničenja da "vozilo mora biti označeno u skladu sa načinom označavanja vozila KP, da uređaji za video-nadzor moraju biti vidljivi, sa istaknutim natpisom da je prostor ili objekat obezbeđen video nadzorom".

U Planu rada KP za 2019. godinu najinteresantnija stavka je proširenje ove službe.

- Povećanje broja pripadnika Komunalne policije u skladu sa odobrenjem Komisije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno angažovanje za 63 komunalna policajca - stoji u predlogu koji će se naći pred odbornicima Skupštine grada.

Ipak stoji i napomena da će se "ove godine staviti akcenat na kontrolu i primenu mera prema neregularnim taksistima i pojačanu kontrolu važnih lokacija poput Aerodroma "Nikola Tesla".

Što se tiče trogodišnjeg plana, interesantno je da će Komunalna policija pored novih vozila dobiti i nova - plovila.

(Telegraf.rs/Blic.rs)

Komentari

  • atanasijevic dusanka

    stalno zapošljavaju nove komunalce ali NE transparentno .pa se stice utisak da se pre prijema zna i ko je zaposlen

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima