≫ 

Gradonačelnik Novog Sada primio ambasadora Belgije: Inteziviranje saradnje između srpskih i belgijskih kompanija (FOTO)

Vučević im je tom prilikom poželeo srdačnu dobrodošlicu u Omladinsku prestonicu Evrope 2019. i izrazio zadovoljstvo njihovom prvom zvaničnom posetom gradu.

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Кraljevine Belgije NJ.E. Кunrada Adama, a sastanku u Gradskoj kući je prisustvovao i prvi sekretar ambasade Кraljevine Belgije Ruben Van Opstal.

Gradonačelnik im je tom prilikom poželeo srdačnu dobrodošlicu u Omladinsku prestonicu Evrope 2019. i izrazio zadovoljstvo njihovom prvom zvaničnom posetom gradu. Ambasador je čestitao Novom Sadu i na drugoj prestižnoj tituli, a to je Evropska prestonica kulture za 2021. godinu kada će grad biti u epicentru pažnje mnogobrojnih turista iz cele Evrope i sveta.

Milos Vucevic Ambasador Kraljevine Belgije, sekretar Kraljevine Belgije i Gradonačelnik Novog Sada - Foto: novisad.rs

Na sastanku je naglašena namera da se intenziviraju kontakti i saradnja između srpskih i belgijskih kompanija, odnosno, razmatrane su mogućnosti privlačenja investitora iz Belgije, a pored ekonomske saradnje, kao veoma značajna, istaknuta je i kulturna razmena i podrška Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA