Počela sezona divljih trka i "srpskog ruleta" u Novom Sadu: "Igra kreće na semaforima, a kada vidim prazne trake, odmah gas" (MAPE)

- Sezona nelegalnih trka automobila je počela, moguće je da se momci zagrevaju za Mišeluk - rekao nam N. K. (23) koji se trkama i opasnom vožnjom "bavi" od svoje 17. godine

  • 13
Nelegalne trke, Novi Sad

Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

U ponedeljak, 20. maja, oko tri sata iza ponoći dogodila se teška nezgoda na Bulevaru cara Lazara blizu ugla sa Fruškogorskom ulicom u Novom Sadu. Svedoci koji su se zadesili u to gluvo doba noći, kažu i tvrde da se BMW trkao sa još jednim vozilom još od Bulevara Evrope, ali te informacije još nisu potvrđene.

Kako je "Telegraf" tada pisao, vozač belog "bmw-a" se navodno u punoj brzini zakucao u drvo pored puta, prepolovio je banderu, drvo i saobraćajni znak, a automobil je tom prilikom potpuno uništen.

Hitna pomoć nije intervenisala, ali nije poznato da li je neko drugi odvezao povređenog vozača.

Među građanima Novog Sada spekuliše se da je upravo ovaj incident bio "priprema" za predstojeće trke na Mišeluku.

Miseluk, Novi sad, trke

Trke na Mišeluku se održavaju godinama; Foto: Wikimedia/Micki

OPASNE TRKE PRIPREME ZA SEZONU

- Sezona nelegalnih trka automobila je počela, moguće je da su se ti momci zagrevali za Mišeluk - rekao nam je N. K. (23), jedan od onih koji često učestvuje u trkama na ovoj lokaciji.

On je dodao i da su upravo bulevari u Novom Sadu (Bulevar Evrope, Bulevar cara Lazara i Bulevar oslobođenja) omiljena mesta za trkače, jer tu noću ima prostora da se "stisne papučica gasa" i da se nadigrava u saobraćajnim trakama.

Nekada se čak dešava da se sa potpuno nepoznatom osobom trkate. Recimo, stojite na semaforu i dok čekate da se upali zeleno svetlo, glavama dogovarate početak "dvoboja". To nije baš čest slučaj, ali dešava se, meni prvom se dogodilo. Druga stvar je kad sa drugarom odlučim da se trkamo po bulevarima Novog Sada. To uglavnom radimo kasno noću, kada nema nikoga - kaže naš sagovornik.

Novi Sad, policija, uviđaj, beživotno telo devojke, noć

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na naše pitanje da li je prvo svestan ugrožavanja svoje bezbednosti, a onda i tuđe, jer se neretko zadesi neki prolaznik ili putnik na autobuskoj stanici koji čeka noćni prevoz, odgovara da jeste.

- Opasno je, znam, ali neke stvari ne možete da promenite. Kada vidite te prazne trake i čist pravac, jednostavno počinje igra - objašnjava N. K. za "Telegraf".

IMAO 4 SAOBRAĆAJKE 

Da je dolazio u kritične situacije, potvrdio je i on sam, rekavši nam da je četiri puta imao udes. Jednom je to bilo tokom "srpskog ruleta", a ostala tri puta bile su posledice noćne trke.

- Blokirao mi je volan u jednom trenutku, pa sam se zakucao u zaštitnu ogradu, na sreću tada sam se tek zaletao u nekoj krivini, išao sam 80 na sat. Sva četiri puta, prošao sam bez povreda, samo dve-tri ogrebotine. Mislim da me je sam Bog spasao tada - priča ovaj mladić koji se trkama i opasnom vožnjom "bavi" od svoje 17. godine, kada je dobio dozvolu.

policija, policajac, istraga, uvidjaj, uviđaj, hronika, ilustracija,  policijski uviđaj, policijska traka

Foto-ilustracija: Shutterstock.

Iako ljubiteli automobilizma, posebno u ovom gradu, ističu kako su skupovi na Mišeluku bezbedni, a te trke bezopasne, brojne nezgode trkača govore suprotno tome. 

Ovaj tekst je opomena za sve one koji na bilo koji način učestvuju u ovim i sličnim egzibicijama. Za sve one koji petkom uveče sedaju za svoj volan i pokreću "srpski rulet". Samo pomislite da je nečija majka, dete ili prijatelj u tom autu na koje pri igri nalećete. Setite se da je sa vaše strane volana nečiji sin, partner/ka ili drug iz detinjstva.

I kada poželite da divljački stisnete gas, prebacite nogu na kočnicu. Zakočite.

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rrrr

    24. maj 2019 | 22:45

    A mene jure za pojas i svetla. I posle odlaze mladi iz zemlje. I treba tako,bežite deco što dalje.

  • Šofer

    24. maj 2019 | 22:15

    Baš pametna,mlada usijana i bahata glava. Nije strašno ako pogineš na mestu. Svi se čude dva dana,novine pišu o tebi 3.dana,rodbina plače 7.dana,roditelji godinu dana,a posle te svi zaborave. Strašno je ako ostaneš biljka,na aparatima,izlomljen,iskrivljen,nemaš pojma ko si šta si i gde si,a neko mora da te nosi do klonje. Treba malo da prodjes po bolnici da vidiš kakvi ljudi leže ,pa ti nece pasti napamet da stisneš papučicu. Zamisli da se zapališ u udesu,goriš,budeš reš pečen,a ne umreš .Nego kao takva nakaza živiš,a imaš 23.godine tek. Razmislite svi o tome...

  • Maki

    24. maj 2019 | 22:36

    I šta radi policija???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA