Igor Jurić pokreće novu inicijativu: Traži da sva ubijena deca dobiju obeležja u gradovima Srbije

Bilo mi je strašno što smo se dece koja su stradala sećali samo kada se desi neko novo ubistvo ili godišnjica, rekao je Jurić.

  • 17

Igor Jurić, predsednik Fondacije Tijana Jurić, najavio je da će pokrenuti inicijativu da sva ubijena deca, zbog koje je uveden doživotni zatvor, dobiju obeležje u nekom gradu u Srbiji.

- Želim da na tom obeležju budu uklesana imena sve te dece, da ih se setimo kada prođemo pored toga i razmislimo da li smo, kao društvo i građani, dovoljno uradili za zaštitu najmlađih - rekao je za "Blic" Igor Jurić, otac ubijene Tijane Jurić, nakon što je Skupština izglasala promene Krivičnog zakonika, koje se između ostalog odnose na kaznu doživotnog zatvora za ubice dece i trudnica.

Tijana Jurić, nestala devojčica Bajmok, Subotica, ubijena devojčica Tijana Jurić Foto: Facebook/Tijana Juric

List podseća na put koji je Jurić prešao od pokretanja do usvajanja inicijative za uvođenje doživotnog zatvora, a kako je rekao, najviše ga je pogodilo što su neki ljudi vređali njega i njegovu porodicu.

- Oni su, zato što im je to odgovaralo, pokušali da mi uruše kredibilitet, da ponize mene i moju porodicu, e to me je najviše zabolelo. Uprkos svemu tome, nisam pomišljao da odustanem - kaže Jurić.

On je naveo i da je nekoliko puta sebi rekao posle stradanja Tijane, da želi da njena smrt dobije neki smisao i da mu je to bio cilj kada je pokrenuo akciju, cilj da Tijana ne bude statistička brojka.

- Bilo mi je strašno što smo se dece koja su stradala sećali samo kada se desi neko novo ubistvo ili godišnjica - rekao je Jurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    23. maj 2019 | 08:20

    Uz svo postovanje nevinim zrtvama i iskreno saosecanje s njihovim najblizima, ova inicijativa je ipak malo neukusna i rekla bih da je pre Juriceva zelja da i dalje ostane medijski eksponiran nego sto ima neki dublji znacaj i svrhu. Nazalost, previse je bilo neduznih zrtava, ali to ne znaci da trebamo sad od svakog grada praviti groblje i podsecati se stalno onog najgoreg. Zrtve su sahranjene na grobljima, spomenici podignuti i svako ko ima potrebu i zelju uvek moze da im se pokloni tamo gde pocivaju. Na sta bi nam drzava licila kad bi gradove ispunili bistama ubijenih? Morbidno i nadasve neukusno. Bol onih cije je dete umrlo nije nista manji od onih cije je dete ubijeno. I jedni i drugi su izgubili ono najmilije i nista im ne moze nadoknaditi taj gubitak, ponajmanje obelezja u gradovima.Juric je odradio uspesno zadatak i svaka mu cast za to, ali ocigledno se ne bi rado odrekao medijske paznje i para nevladinih organizacija, pa izmislja nove „projekte“ koji bi mu posluzili da zadrzi „popularnost“ i dodje do novih izvora prihoda. Zalosno!

  • Rastko

    23. maj 2019 | 07:41

    I nece se na tome zaustaviti jer ima dosta toga cega se kasno secamo.

  • Rastko

    23. maj 2019 | 07:42

    Daj nam boze pameti i molim ti se sakloni nas od ''briznih''.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA