≫ 

Kruševac bio centar za krađu beba? Roditelji podneli 81 prijavu zbog sumnje da su im deca nestala iz porodilišta

Roditelji koji sumnjaju u zvanične verzije smrti svoje dece godinama traže istragu, ali istina do danas izmiče

  • 2

Čak 81 prijava podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu zbog sumnje da su bebe nestale iz porodilišta, pišu "Novosti".

Kako je potvrđeno za list u ovoj instituciji, prijave su podnosili roditelji zbog sumnje da su njihova tek rođena deca proglašavana mrtvom, da bi im se ubrzo potom izgubio svaki trag.

Priču o otmicama i trgovinom bebama naglo je razbuktalo nedavno otkriće Vladine komisije za istinu o bebama da je dokumentacija o usvojenjima Centra za socijalni rad u Aleksincu - nestala, piše list.

Ova činjenica ukazuje na sumnju da su tek rođena deca pod velom usvojenja i sa fingiranom dokumentacijom prosto otimana iz porodilišta.

Centar ovih nečasnih rabota prema mnogim indicijama, bio je Kruševac, piše list.

Roditelji koji sumnjaju u zvanične verzije smrti svoje dece godinama traže istragu, ali istina do danas izmiče.

- U svim ovim predmetima, po podnetim prijavama, zatraženo je od kruševačke policijske uprave da prikupi potrebna obaveštenja - kaže zamenik javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva Kruševac Saša Avramović.

Do sada, policija nije prikupila dodatne informacije, a nakon dostavljanja izveštaja uslediće dalje aktivnosti tužilaštva u pogledu podnetih krivičnih prijava, navodi list.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dixi

    25. maj 2019 | 12:42

    Direktor i medicinske sestre koji su ordinirali u to vreme da se uhapse i na poligraf .I to sto pre dok nisu pobegli iz zemlje a to je trebalo odavno da se uradi nego i oni nekog imaju i policiji i sudu tako da je to veliki lanac kriminalaca .

  • J.....

    4. jun 2019 | 08:48

    Zasto bi udruzenja to radila???kakva smo mi drzava?ministarstvo zdravlja -inspekcija,policija-inspekcija.ovo je veliki kriminal.drzavo sta cekas??????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA