≫ 

Besplatni preventivni pregledi danas od 8 do 16 sati: Na ove 3 važne analize dugo se čeka, a sada možete da ih obavite odmah, bez knjižice

Građani će sve moći da završe u krugu Kliničkog centra

  • 0

U Kliničkom centru Srbije (KCS) u Beogradu danas će, od 8 do 16 sati, u okviru akcije Ministarstva zdravlja građani bez zakazivanja i bez zdravstvene knjižice moći da obave preventivne preglede i provere svoje zdravlje. U zgradi Poliklinike (Višegradska 26) građani će moći da urade ultrazvučni pregled abdomena i provere hormone štitaste žlezde, a u ambulantama Klinike za očne bolesti (Pasterova 2) obave i oftalmološki pregled.

Analizu hormona štitaste žlezde građani će u Centralnoj laboratoriji Centra za medicinsku biohemiju KCS moći da urade do 11 časova, a rezultati će moći da se preuzmu istog dana od 13 do 15 časova, ili narednih dana.

- KCS je i ovoga puta učinio sve da građani efikasno i brzo obave kontrolne preglede. Biće angažovano više od 70 zdravstvenih radnika, a pregledi će se obavljati u 13 ambulanti. Stoga ovim putem pozivamo sve građane da od 8 do 16 časova posete KCS ili neku drugu zdravstvenu ustanovu i učine nešto važno za svoje zdravlje - kaže se u saopštenju KSC-a.

Ministarstvo zdravlja Srbije pokrenulo je akciju preventivnih pregleda u cilju promocije prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja. 

U prethodnih 13 dana akcije preventivnih pregleda, blizu 270.000 građana Srbije obavilo je preglede, a od tog broja više hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA