Održano takmičenje u brzom vezivanju pertli: Šta su učenici mogli da nauče na ovom nadmetanju

Preko je potrebno raditi na razvoju fine motorike prstiju obe šake, selekciji koraka u obavljanju ove radnje, koordinaciji pokreta, što u sinergiji daju odlične rezultate

  • 0

Prvi Šampionat u brzom vezivanju pertli sa uspehom je realizovan u subotu, 25. maja 2019. na terenima OŠ "Vuk Karadžić" u Novom Sadu u kojem je učestvovalo 52 takmičara iz 14 škola širom Srbije.

Prvi nacionalni šampion u brzom vezivanju pertli je Aleksandra Malešević, učenica II razreda OŠ "23.oktobar" iz Sremskih Karlovaca koja je u 7. kola jedina ostala bez poraza.

Posmatrajući dešavanja u protekla tri meseca zaključeno je da je na odeljenjskim i školskim takmičenjima ukupno učestvovalo 30 škola, preko 100 odeljenja i više od 3.000 učenika.

Proglašeni su odeljenjski, razredni i školski šampioni i vicešampioni a ukoliko Ministarstvo pozitivno reši našu prijavu od naredne godine će se proglašavati okružni šampioni dok će pobednici okružnih Šampionata imati priliku da učestvuju na višednevnom izviđačkom kampu na kojem će biti realizovan nacionalni Šampionat.

Šampionat u brzom vezivanju pertli

Facebook/Jovan Kocevski

Analizom jučerašnjeg takmičenja jasno je pokazalo da je preko poterbno raditi na razvoju fine motorike prstiju obe šake, selekciji koraka u obavljanju ove radnje, koordinaciji pokreta što u sinergiji daju odlične rezultate.

Šampionat u brzom vezivanju pertli

Facebook/Jovan Kocevski

Pored toga primećeno je da je ovo prava prilika da se poradi i na emocionalnom pristupu pobedi ili porazu tj da se prihvati činjenica da je neko/a drugi/a bolji, jer su na ovom uzrastu praćeni burnim rakcijama.

Opšti zaključak je da u realizaciji takmičenja na svim nivoima postojao visok nivo motivacije dece za učešće kao i za ostvarenje što boljeg rezultata i plasmana.

Organizator, Savez izvišača Novog Sada i Trening centar"Kocevski" za sve učesnike su obezbedili diplome za učešće sa podacima o ostvarenim školskim rezultatima dok je organizacija Spirit of Amerika svim učesnicima obezbedila po jednu učesničku majcu kao trajno podsećanje na subotnje druženje. Šampion i vicešampion dobili su privilegiju da budu opremljeni izviđačkom uniformom u znak sećanja na njihovo prvo izviđačko takmičenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA