Zoki, hvala ti, nikada te nećemo zaboraviti: Održana 21. jedriličarska regata u čast majora Zorana Radosavljevića (FOTO)

U klasi „mikro“ (dužine 5,5 metara) najbolji rezultat ostvarila je ekipa Vojne akademije

  • 2

Memorijalna jedriličarska regata posvećena majoru Zoranu Radosavljeviću, pilotu 127. lovačke avijacijske eskadrile "Vitezovi" Vojske Jugoslavije, koji je poginuo u odbrani otadžbine 27. marta 1999. godine, završena je danas, nakon dvodnevnog takmičenja u nekoliko klasa i kategorija. Ove godine, regatno polje oba dana bilo je na Dunavu, a više od 80 učesnika, nadmetalo se u klasama „optimist“, „laser 4.7“, „laser radijal“, „laser standard“, „mikro“ i „krstaš“.

U klasi „mikro“ (dužine 5,5 metara) najbolji rezultat ostvarila je ekipa Vojne akademije, sa skiperom Nikolom Marjanovićem. U klasi „krstaš“ (dužine više od 5,5 metara) posle sabiranja rezultata prvog i drugog takmičarskog dana prvo mesto je pripalo posadi broda „PST Racing“ iz Jahting kluba „Ada“, predvođenoj kormilarom Goranom Stevanovićem.

Zoran Radosavljević, regata

Pobednici regate, Foto: mod.gov.rs

Prvo mesto u klasi jedrilica „laser 4.7“ osvojio je Damjan Šijan iz kluba „Palilula“, u klasi „laser radijal“ Petar Kovačević iz Akademskog jedriličarskog kluba „Beograd“, a u klasi „laser standard“ Ivan Knežević, takođe iz kluba AJK „Beograd“.

Među najmlađim takmičarima, u klasi „optimist“ (dečaci i devojčice do 12 godina), pobednik je Andrej Bozokin iz Jahting kluba „Zemun“. U grupi dečaci ukupno, najbolji je Veljko Ljubojević iz Nautičkog kluba „Palilula“, a u grupi devojčice ukupno, Tamara Jerupanović iz istog kluba. Memorijalna jedriličarska regata „Zoran Radosavljević“ među jedriličarima je poznata kao regata sa emocijama, saopštilo je Ministarstvo odbrane, dodajući da tradicionalno, regata okuplja veliki broj jedriličara, Zoranovih kolega, prijatelja i poštovalaca.

Zoran Radosavljević, regata

Regata u čast majora Zorana Radosavljevića, Foto: mod.gov.rs

Sestra Zorana Radosavljevića, Snežana Radosavljević Mažibrada, predsednica Udruženja „Zoran Radosavljević“ istakla je da su organizatori regate vrlo srećni jer su i ove godine imali dosta učesnika, kao i da su najmlađi jedriličari, koji su ranijih godina jedrili na Adi Ciganliji, ove godine zajedno sa svima jedrili na Dunavu.

Zoran Radosavljević, pilot, MIG-29 1997

Major Zoran Radosavljević Foto: Wikipedia/Dias011

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сварог

    26. maj 2019 | 23:24

    Учимо своју децу какве хероје имамо!!!

  • RICINUS

    26. maj 2019 | 23:21

    Poginuo jer mu je naredio neki general da poleti u neispravno avionu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA