Udruženje za borbu protiv dijabetesa u Boru dobilo svoju kancelariju, evo šta će sve ljudi moći da provere besplatno (VIDEO)

Ovde mogu doći i svi Borani kojima treba savet

  • 2

Udruženje za borbu protiv dijabetesa "Plavi istok" u Boru, osnovano početkom ove godine, zvanično je dobilo svoju kancelariju u zgradi Češalj u ovom gradu. Kancelarija će biti otvorena ponedeljkom, sredom i petkom od 17 do 19 časova i subotom od 12 do 14 sati.

Na taj način obolelima od šećerne bolesti, ali i ostalim građanima, biće omogućeno da besplatno provere glikemiju i krvni pritisak, kao i da provere rizik oboljevanja od dijabetesa.

- Primarni cilj udruženja je da se pomogne edukacijom osobama koje žive sa dijabetesom, kao i u ranom otkrivanju dijabetesa kod sugrađana. Udruženje je otvoreno za sve građane. Ovde smo da pomognemo, pre svega, u merenju glikemije, kako bi se na vreme otkrilo i pre nastanka komplikacija. Tu smo da pomognemo savetima i iskustvom - kaže Dejan Todorović, predsednik Udruženja za borbu protiv dijabetesa "Plavi istok".

Grad Bor je udruženju ustupio prostor, potpuno besplatno.

(Telegraf.rs / Izvor: RTV Bor)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    27. maj 2019 | 20:59

    Ja u junu punim 40god.od kako su mi ustanovili da bolujem od diabetesa,primam insulin 4puta!Tada nije bilo ni traka,ni aparata a da dobijete savet kako se nositi sa bolescu,to tek nije bilo moguce.Podrzavam otvaranje ovakvog vida pomoci obolelim od diabetesa

  • Zg

    27. maj 2019 | 21:07

    Podrska

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA