≫ 

Milesa (23) je zavrnula rukave, stala iza krave i uradila ono što ni muškarac ne bi smeo (FOTO)

Svesna sam da će tu biti potrebno mnogo prakse da bih ja savršeno naučila, kaže Milesa

  • 4

O Milesi Radojević smo pisali nekoliko puta, pre svega zato što je reč o mladoj i lepoj devojci kojoj, za razliku od mnogih njenih vršnjakinja, ne pada teško da zavrne rukave i prione na bilo koji težak posao na farmi.

Mlada poljoprivrednica ima samo 23 godine, živi u selu Brančić kod Ljiga, a na društvenim mrežama često polemiše o poljoprivrednim temama. Mišljenja o njoj su oprečna, a ona se na to očigledno ne osvrće mnogo.

Drugi razglo zbog kog smo pisali o Milesi je što nas često pozitivno iznenadi, baš kao što je uradila danas.

Naime, ona trenutno uči kako da veštački osemenjuje krave i junice.

Milesa Radojević Foto: Facebook

- Nikad nije kasno da se nešto novo nauči, ja sam se prijavila na seminar za veštačko osemenjavanje krava i junica. Mogu da pohvalim veoma stručnog doktora veterinske medicine Igora koji nam je detaljno i teoretski i praktično objasnio kako uspešno da osemenimo grlo. Svesna sam da će tu biti potrebno mnogo prakse da bih ja savršeno naučila - napisala je Milesa na Fejsbuku.

Uz ovu objavu priložila je i fotografije koje dokazuju da je mlada poljoprivrednica odlučna u naumu da se dodatno edukuje.

Sledeći seminar, kako je navela, je od 8. do 10. jula, a organizuje ga Srednja škola Kralj Petar I, Topola i Centar za veštačko osemenjavanje Toplek.

Milesa iz okoline Ljiga Foto: Telegraf/privatna arhiva

Za nju su svi saznali kada je na Fejsbuk grupi za poljoprivrednike postavila oglas da traži radnike na farmi. Najpre joj niko nije verovao da je farma njena, ili su joj pisali prostačke komentare.

- Da sam muško, ispod mojih objava pitali bi za cenu teladi i marku traktora. Kada ja nešto napišem pitaju čija mi je farma koju slikam, zašto sam u belim helankama ili majici na bratele, a ono što radim je je malo ili loše. Ako je i dobro, zameraju zašto sam se uopšte slikala i to okačila - rekla nam je tada Milesa.

Milesa iz okoline Ljiga Foto: Telegraf/privatna arhiva

Razvedena je i živi sa roditeljima i dvoje dece, ćerkom od sedam godina i sinom od pet. Farma je velika, posla mnogo, pa porodica uvek mora da ima bar jednog zaposlenog radnika. Milesa radi na njivi, u bašti i štali, u kući je domaćica i sve vreme majka dvoje mališana. Kada izlazi izgleda kao bilo koja varošanka, u svakom pogledu.

- Telefone sa kamerom imamo i mi na selu, pa ne znam zašto je problem da se slikamo i to "kačimo", mada moram priznati da muškarcima niko ne zamera fotkanje u njivi. Ne znam zašto je problem što se fotografišem u čistoj odeći i šortsu, pa ni jedna žena se neće slikati kada je prljava i niko gradskim devojkama dok rade na 40 stepeni ne zamera šorts i bretele - priča Milesa uz napomenu da se neće povući ni pred kakvim glupim zamerkama.

Milesa iz okoline Ljiga Foto: Telegraf/privatna arhiva

VIDEO: Kad se pas i krava zaljube jedno u drugo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA