≫ 

Čobaninu naredio da skida gaće, a ovcama gledao pod rep da nisu silovane: Anegdota o legendi knjaževačke policije kojoj se i danas svi smeju

Izveštaji Ljube N., penzionisanog komandira odeljenja ispostave u Kalni, i danas se prepričavaju

  • 32

U svakom zanimanju postoje anegdote, ali dogodovštine Ljube N., penzionisanog komandira odeljenja knjaževačke ispostave u Kalni, po humoru prevazilaze i čuvene "Mućke". Ljuba je bio odličan policajac, savestan, ali sve nekako na svoju ruku... Evo jedne dogodovštine koja je komandira Ljubu izbacila na prvo mesto "policijskih uviđaja".

Tog dana načelnik knjaževačke policije čitao je izveštaje koje svaki policisjski službenik piše nakon rada, a koji se dalje šalju za Beograd. Treba napomenuti još jednu bitnu stvar – komandir Ljuba je pisao isto kao što govori. U Knjaževcu i Kalni se priča torlačkim naglaskom, nešto između leskovačkog i pirotskog govora, što znači da gotovo nema padeža niti pravilnog naglaska.

I tako, načelnik je čitao izveštaje, a onda stigao do Ljubinog. Nije mogao da veruje šta je ovaj napisao, lupio se u čelo, navalio na stolicu, pa pozvao Ljubu.

- Izvolte načelniče, koje treba – kazao je Ljuba svojim svakodnevnim govorom.

- Šta je, bre, ovo?

Knjaževačka policija Zgrada knjaževačke policije, Foto: Telegraf.rs

- Pa izveštaj od uviđaj! Ovako je to šefe bilo: Doš’o čovek, prijavio da mu čobanin koji mu čuva ovce vrši zločin. Ja ga pit’o od šta se tu radi. On mi reko ’’Čobanin mi je*e ovce, oću ga prijavim, napravil mi štetu, dve mi ovce umrele od seks’’. Po svojoj savest ja sam sa dve kolege odma izašo na uviđaj – ispričao je Ljuba načelniku koji nije znao da li da se smeje ili plače.

- Kakav, bre, uviđaj? Saslušavao si ovce?!?

- Ma neee. Gledao sam im pod rep u onu stvar. Ovi dvojica ih držali, ja sam lepo podizao rep na jednu po jednu ovcu i gledao ’el imaju neke povrede el ogrebotine. Otkud znam, još nikad nisam naišo na je*ane ovce. Neke sam gledao i dva put, begale pa smo ih pomešali... – uživeo se Ljuba u objašnjavanje.

"NISAM VETERINAR, AL REK'O BI DA JE*ANJA NIJE BILO"

Načelnik ga je gledao sa nevericom. Mada, kad bolje razmisli, to je mogao i da očekuje od ovog savesnog komandira...

- I ondak sam video da nijedna nema tragovi od silovanje. Nema povrede. Doduše, nisam veterinar, al’ sam tako zaključio. I da vi kažem, mnogo bilo teško. Otimale se, ripale, blejale, čudo jedno! I taman da si pođem, ja se setim! Možda na čobana ima tragovi! Zovnem ga i naredima da skida gaće!

E tu se načelnik jako lupi u čelo.

- Skinuo on, gledam mu alatku, zagleđujem, ono ništa posebno. Nema ogrebotine ili nešto od zločin. Čučnem da mu pogledam i ja*a, za svaki slučaj. Isto. Nema sumnjivi tragovi. I tako ti ja zaključim da na čoveka ovce umrele od nešto drugo a ne od je*anje i za svaki slučaj ga posavetujem da zovne veterinara...

Sjenica Policajac "pregledao" ovce, Foto: Mateja Beljan

Načelnik je samo odmahnuo rukom i rekao Ljubi da ide... Onda je pročitao izveštaj. Bio je gotovo identičan sa Ljubinom pričom, pisan bez padeža, sa rečima koje se govore u tom kraju.

LJUBA ZBOG IZVEŠTAJA IŠAO ZA BEOGRAD

Nekako je Ljubin izveštaj završio kod tadašnjeg načelnika Uprave policije Rodoljuba Đorđevića Rođe. Čovek nije mogao da veruje šta čita! Kažu da je skupio kolege, da su čitali na glas i valjali se od smeha. Stiglo je dotle da je načelnik Uprave Đorđević poslao kola po Ljubu da im lično ispriča kako je vršio uviđaj...

Kada se Ljuba vratio, otišao je kod načelnika da mu se pohvali kako je lepo primljen u Beograd.

- I tako, načelniče, oni se valjali od smeh, terali me da ponavljam, pozivali s telefon još kolege, bio sam, što se kaže, na visini zadatka – ponosno je Ljuba ispričao načelniku knjaževačke policije.

A načelnik, samo rukom pokaza svom komandiru da izađe iz kancelarije, pa duboko uzdahnu, zavrte glavom, pa se i sam nasmeja...

VIDEO: Policajac hit protesta, pogledajte šta je uradio nasred mosta

(Z.A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    31. maj 2019 | 08:53

    TAKVA nam je policija oduvek bila a danas je jos ''bolja'' sprdaju se za NASE pare.

  • Rastko

    31. maj 2019 | 09:27

    A pa danas su policajci i strucniji i obrazovaniji po tom pitanju.

  • Rastko

    31. maj 2019 | 09:06

    A ni dan danas ovce ne nose gace.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA