≫ 

Vozili su poplavljenim putevima kod Svilajnca, probijali se kroz bujicu, a u jednom trenutku delovalo je kao da su upali u samu reku (VIDEO)

Usled obilnih padavina Svilajnac su zadesile poplave

  • 2

Velike padavine tokom prethodnog dana izazvale su poplavu na teritoriji opštine Svilajnac, zbog čega je danas na toj opštini proglašena vanredna situacija.

- Došlo je do izlivanja vodotokova drugog reda (seoskih potoka). Sve ekipe su na terenu, stanje je i dalje kritično, a na terenu su i predstavnici vodoprivrednog preduzeća iz Ćuprije - navodi se u saopštenju.

Deo katastrofe koja je zadesila ovu opštinu preneli su njeni stanovnici snimcima vožnje kroz poplavljene ulice. Na snimku se vidi poplavljena pumpa i okolina, i čak u jednom trenutku prizor gde je nemoguće razaznati da li se vozilo nalazi na bezbednom mestu, u reci ili na samom putu.

Selo Subotica kod Svilajnca Foto: Telegraf.rs

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović izjavio je da je ugroženo pet sela, a najkritičnije je u selima Subotica, Sedlare, Troponja i Vojska, gde su angažovani svi ljudi i mehanizacija kako bi se odbranile kuće.

Selo Subotica kod Svilajnca Foto: Telegraf.rs

On je dodao da nema potopljenih kuća i dodao da se mašinama prave odvodni kanali. Milanović je naveo da je snabdevanje stanovništva vodom i strujom uredno. Svilajnac je u maju 2014. godine doživeo katastrofalnu poplavu izlivanjem Resave.

Selo Subotica kod Svilajnca Foto: Telegraf.rs

Zahvaljujći regulaciji, ova reka je sada u koritu.

Selo Subotica kod Svilajnca Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    4. jun 2019 | 19:18

    Predsednik se angazuje uvek posle poplave a gde su pare od razne evropske donacije.gde.bre milanovicu???

  • bilja

    4. jun 2019 | 14:56

    Gospodin predsednik opstine Svilajnac zajedno sa svojom svitom treba da se potrudi da se regulisu korita potoka i po selima i da se odrzavaju, a ne od svake kise da strepimo. Konkretno mislim na Kusiljevo. Isto tako i neki,,sokaci,, po selima trba da se asfaltiraju jel svi gradjani podjednako daju za ovu drzavu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA