Telekom Srbija poklanja 20 računarskih kabineta osnovcima širom Srbije

Proglašeni ovogodišnji pobednici projekta „Stvaramo znanje“

  • 0

Na osnovu glasanja na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet odabrano je 20 osnovnih škola koje će Telekom Srbija nagraditi savremenim informatičkim kabinetima u trećem ciklusu projekta „Stvaramo znanje“. Glasanje je trajalo 10 dana, a ukupno je zabeleženo više od 150.000 glasova građana koji su se potrudili da doprinesu izboru željenih škola. Spisak nagrađenih škola možete pogledati na sledećem linku.

Stvaramo znanje - Telekom Srbija Foto: Promo

Projekat „Stvaramo znanje“ realizovan je uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je predložilo 40 osnovnih škola koje su učestvovale na konkursu. Kako bi računarski kabineti bili podjednako raspoređeni u svim krajevima Srbije, škole su podeljene u četiri geografske regije. Po pet škola sa najvećim brojem glasova iz svake regije dobiće od Telekoma Srbija savremeno opremljene računarske kabinete.

Stvaramo znanje - Telekom Srbija Foto: Promo

U okviru projekta „Stvaramo znanje“ tokom prethodne dve godine opremljeno je 40 informatičkih kabineta u osnovnim školama. Kao deo krovnog programa „Pokrećemo pokretače“ kojim Telekom Srbija osnažuje institucije i pojedince da u svom okruženju pokreću pozitivne promene, projekat „Stvaramo znanje“ osmišljen je kao podrška najmlađim pokretačima, pružajući mogućnost  osnovcima da unaprede digitalnu pismenost i prošire svoje znanje.

Stvaramo znanje - Telekom Srbija Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA