"Anđeli pakla" su pre godinu dana bili u Jagodini, kružile su strašne priče i vladala je panika: Sada ih svet zabranjuje i hapsi, a svi Jagodinci misle isto

Na Fejsbuku su Jagodinci pozvani da napišu razloge za i protiv njihovog ponovnog dolaska

  • 6

Prošlo je godinu dana od kako su "Anđeli pakla" (Hells angels) u Jagodini održali godišnji sastanak. Jagodina je tada bila pod opsadom policije i žandarmerije, a prostor akva parka i sportske dvorane JASA, gde se održavao centralni događaj, ograđen ogradom visokom dva metra, obezbeđenje na sve strane.

Od straha pred bradatim, mahom ćelavim "Anđelima" na opakim mašinama tresli su se Jagodinci, ne znajući šta da očekuju. Možda će biti nereda, možda će bančiti i razbijati grad? Treba li da zaključavamo ćerke pred tim "paklenim" momcima u kožnim jaknama? Kako se ispostavilo, bajkeri su bili prave "mice" i zapravo su se toliko svideli Jagodincima, da bi ih oni vrlo rado ugostili ponovo.

Jagodina, Anđeli pakla "Anđeli" dobrodošli u Jagodini, Foto: Telegraf.rs

HOLANDIJA, PORTUGALIJA

A i nije da nisu imali razloga da strahuju. Sud u Holandiji zabranio je "Anđele pakla" zbog nasilničkog ponašanja. Ova grupa predstavlja opasnost po javni red i vladavinu prava, navedeno je u odluci. Sud u holandskom gradu Utrehtu pozvao se na nekoliko nasilnih sukoba Anđela pakla i konkurentskih moto bandi, poput Bandidosa.

Holandija je tako postala prva država koja je zabranila čitav klub, a ne samo neki od lokalnih ogranaka. A portugalska policija uhapsila je nedavno 17 pripadnika "Anđela pakla", osumnjičenih da su se bavili organizovanim kriminalom, saopštile su tamošnje vlasti. Policija je potvrdila da je u pritvoru završilo 17 muškaraca, pripadnika "Anđela pakla", starosti od 29 do 52 godine.

Dragan Marković Palma, Anđeli pakla Bajkeri u Jagodini, Foto: Telegraf

NASILJE, PROSTITUCIJA, ORUŽJE

Članovi ove bajkerske grupe sumnjiče se u Evropi za umešanost u slučajeve nasilja, prisiljavanja na prostituciju i krivična dela u vezi s oružjem i narkoticima.

Klub "Anđeli pakla" ima lošu reputaciju i zemlji u kojoj je osnovan, u Americi, jer su članovi grupe bili umešani u smrtonosne tuče. Iako sve bajkerske grupe tvrde da nisu kriminalne organizacije, brojni članovi "Hells Angelsa" su optuženi zbog iznuda, trgovine drogom i krađa.

ŠTA KAŽU JAGODINCI

Na Fejsbuku su Jagodinci pozvani da napišu razloge za i protiv njihovog ponovnog dolaska i nije bilo nijednog komentara protiv! Kako napisa neko, "porodični, kulturni i bogati ljudi"...

Jagodina, Anđeli pakla Skup je bio izuzetno dobro obezbeđen, Foto: Telegraf.rs

Grad je inače očekivao da od višednevne posete bajkera zaradi oko dva miliona evra.

Očekivalo se oko u Jagodini 2.000 bajkera sa svih kontinenata.

Klub "Anđeli pakla" službeno je osnovan 17. marta 1948. u mestu Fontana u Kaliforniji, a trenutno njihovi ogranci postoje u 55 zemalja, među kojima je i Srbija. Njihovi članovi poznati su po tome što nose teksas i kožnu odeću, a voze motore Harli-Dejvidson.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    7. jun 2019 | 22:42

    NIKO NECE DA KAZE DA SU OSNIVACI BILI VETERANI IZ KOREJSKOG I VJETNAMSKOG RATA KOJI SU BILI ODBACENI OD AMERICKOG DRUSTVA BEZ POSLA I NOVCA I CESTO NA ULICI !!!!! JEDAN OD POZNATIH JE BIO I STIVI TAUSAN KOGA JE FBI LIKVIDIRAO KAO I MNOGE DRUGE !!!! BILI SU ZESTOKI MOMCI I NISU SE POVINOVALI VLASTI A TACNO JE DA SU DRZALI KLUBOVE I KOCKARNICE ALI UBICE NISU!!!

  • k17

    8. jun 2019 | 08:03

    zato zabranjivanje...ljudi su bas ok...a to za kriminal...pa to bi radili i da nisu bajkeri...mogu da budu i klub citalaca pa da su kriminalci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA