Buka i pojačan plamen kod pančevačke Petrohemije, sve snimio čitalac (VIDEO)

Sve aktivnosti u fabrici "Etilen" prilikom restarta proizvodnje realizovane su uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera

  • 2

Zbog poremećaja proizvodnje u fabrici "Etilen" u Pančevu došlo je do kratkotrajne obustave rada. Zaustavljanje procesa rada fabrike "Etilen",  u četvrtak, 6. juna 2019. godine, u 21.15 časova, obavljeno je u skladu sa radnim uputstvima uz strogo poštovanje bezbednosnih pravila na način da je rasterećena oprema, a višak fluida iz procesnih posuda je spaljen na baklji, što je za posledicu imalo pojavu buke i pojačanog plamena na baklji, saopšteno je iz HIP-Petrohemije. Mnogim Pančevcima je delovalo da u fabrici bukti požar, pa im nije bilo svejedno dok je poveći plamen obasjavao noćno nebo.

Sve aktivnosti u fabrici "Etilen" prilikom restarta proizvodnje realizovane su uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije. Nije bilo uticaja na radnu i životnu sredinu, a sve nadležne institucije su blagovremeno obaveštene, naglašava se u saopštenju.

PERIOD TESTIRANJA JOŠ UVEK U TOKU

U ovom trenutku radi se na postepenom podizanju kapaciteta rada fabrike "Etilen", a proizvodnja u ostalim proizvodnim celinama HIP-Petrohemije stabilno funkcioniše.

Podsećamo, HIP-Petrohemija je u u prethodnom periodu realizovala investicione i remontne aktivnosti, najveće u poslednjih 30 godina. Za potpuno podešavanje rada novih sistema i procesne opreme predviđen je period testiranja, koji je još uvek u toku.

Kontrole svih postrojenja redovno se obavljaju, a u skladu sa bezbedonosnim procedurama kompanije, u slučaju potrebe preduzimaju se neophodne mere i radnje u cilju sprečavanja uticaja na radnu i životnu sredinu, uz istovremeno merenje svih relevantnih parametara.

(Telegraf.rs / izvor: 013.info.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevo

    8. jun 2019 | 13:03

    A sto se to radi bas nocu ako je sve regularno.

  • dmitra

    8. jun 2019 | 11:21

    U cetvrtak u noc je deo dima pokrio Bezanijsku Kosu, tako da taj pozar nije uopste bezazlen, a ocito nije bio ni mali. Truju nas sa aerodroma , jer prelecu avioni preko zgrada,(ne idu starom trasom) . Sta ako se neki srusi na zgrade? Koliko zrtava ce biti? Pita li se ko ? Lete i u kasnu noc pa nam smetaju sa bukom. Na Hitrou i dr aerodromima je zabranjen let posle 23h. Kod nas mogu svi da se izivljavaju nad nama . I domaci i strani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA