≫ 

Maša Terzić je pre udesa uradila jednu važnu stvar u autu koja joj je verovatno spasla život

Na svu sreću, devojka nije imala povrede

  • 15

U udesu koji se dogodio na Bulevaru kralja Aleksandra, Maša Terzić, na sreću, prošla je bez povreda iako je drugo vozilo prošlo na crveno svetlo i zakucalo se u njen automobil.

Takođe, dve teške saobraćajne nesreće dogodile su se 8. i 9. juna. Jedna osoba je poginula, devet ih je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16 sati u trećem tunelu u Sićevačkoj klisuri, dok je u nesreći na auto-putu Beograd–Niš kod Jagodine život izgubilo dete staro 14 meseci, a bebini roditelji su povređeni.

Odmah je utvrđeno da je sigurnosno sedište za dete postojalo u vozilu, ali da ono nije bilo dobro pričvršćeno.

Iako su naizgled nepovezane, sve ove nesreće su verovatno mogle imati drugačiji ishod.

Saobracajna nesreca u Bulevaru, Maša Terzić Mašin auto je od udarca odleteo na stub semafora, ali je ona prošla bez povreda; Foto: Telegraf.rs

- Deca koja su uzrasta da moraju da se voze u sigurnosnim sedištima, moraju biti pravilno okrenuta (suprotno od smera u kom se automobil kreće), a oni mališani koji mogu samostalno da sede, takođe moraju da vežu pojas - kaže naša sagovornica direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja, Jasmina Milošević.

Ona je dodala i da je za sprečavanje povreda ili izbegavanje njihovih strašnih razmera potrebno da se poštuju sva pravila saobraćaja i da apeli nadležnih za saobraćaj neće prestati.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, gostujući na RTS-u, objasnio je zbog čega se primarno koristi bezbednosno sedište za dete.

- Sigurnosno sedište se ne koristi zbog kazne, već da bi dete u slučaju nesreće preživelo -  objasnio je on.

Sićevačka klisura, saobraćajna nesreća Jeziva nesreća se dogodila u Sićevačkoj klisuri; Foto: Telegraf

 ŠTA JE MAŠI SPASLO ŽIVOT

Kako je "Telegraf.rs" prvi pisao, Maša je, shodno svim propisima, imala vezan pojas, a vazdušni jastuci su se aktivirali i tako ublažili udarac. To joj je spaslo život.

- Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da koriste sigurnosne pojaseve kada se nalaze u automobilu, jer statistika je pokazala da između 50 i 80 odsto nezgoda u kojima je pojas bio vezan, nisu imale katastrofalne posledice ili su smanjile njihov intenzitet.

- U novijim automobilima čak sistem bezbednosti funkcioniše tako da ako ne vežete pojas, vazdušni jastuci se neće aktivirati - objašnjava Jasmina Milošević.

Veoma je važno pravilno postaviti sigurnosno sedište; Foto-ilustracija: Profimedia/BE&W

VIDEO: EKSKLUZIVNO! Pogledajte kako se "golf" divljački zakucao u auto Maše Terzić

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sreten

    10. jun 2019 | 20:56

    Spaslo je nju sto je vozila audija da je bio neko manjeg staleza dzaba bi mu bio i pojas. Al sve pohvale za pojas koji mora da se veze!

  • Čika

    10. jun 2019 | 21:44

    Moj sin je imao čukanje u Zrenjanin pa niko ne zna

  • Зоран

    10. jun 2019 | 21:46

    Јели она битна особа да се пише о њој

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA