≫ 

Prošli smo kroz nevreme u Jagodini: Sručili se kiša i grad, Pančevo sledeće na udaru (VIDEO)

Na snimku koji je naš reporter zabeležio na auto-putu Beograd-Niš, kod Jagodine, vidi se veliki pljusak koji je praćen gradom

  • 15

Kako su meteorolozi prethodnih dana najavljivali, u gradovima širom Srbije danas je temperatura preko 30 stepeni. Međutim, kako je meteorolog Nedeljko Todorović rekao za "Telegraf.rs" i pored paklenih vrućina, u nekim predelima pada kiša.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da će na području južnog Banata, Pomoravlja, jugoistočne i jugozapadne Srbije nestabilno sa lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom. Na istoku zemlje ponegde slaba kiša.

Takav slučaj zabeležen je u Jagodini, gde je u toku popodneva počela velika oluja, a u srcu te oluje našao se i novinar našeg portala.

Najava, vreme Foto: Printskrin/hidmet.gov.rs

Prvo su se crni oblaci nadvili nad ovim gradom, a onda je počelo i nevreme.

Na snimku koji je naš reporter zabeležio na auto-putu Beograd-Niš, kod Jagodine, vidi se veliki pljusak koji je praćen gradom.

Ponegde se tokom ove sedmice mogu očekivati kratkotrajni lokalni pljuskovi u popodnevnim satima, ali naglašavam tek ponegde. Potom, u drugoj polovini juna biće manje toplo, promenljivo vreme. Znatno više padavina nego što je to slučaj bio u prvoj polovini, ali to će sve biti na lokalnom nivou - kaže za "Telegraf" Todorović.

Vreme, temperatura, kiša, oluja Foto: Printskrin/hidmet. gov.rs

I U DRUGIM GRADOVIMA MOGUĆI PLJUSKOVI

Baš kao što je najavio Todorović, lokalni pljuskovi najavljeni su u nekoliko gradova, a Negotin očekuje jake grmljavine i pored 29 stepeni.

Takođe, padavine mogu pogoditi i Zlatibor, na kome je prognozirano 25 stepeni ili Kopaonik sa 18 stepeni. 

JUŽNI BANAT PRVI NA UDARU

Nevreme je stiglo do Južnog Banata, a narednih sati moglo bi da se premesti do Beograda. Republički hidrometeorološki zavod je izdao "hitno upozorenje" na svom zvaničnom sajtu.

"Upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom. U narednih sat vremena na teritoriji Južnobanatskog okruga jaki pljuskovi sa grmljavinom (lokalno 20 do 30 mm)", stoji u upozorenju koje je na snazi do 17.20.

Dakle, na udaru nevremena prvo bi moglo da se nađe Pančevo, a zatim i delovi prestonice koji su njemu najbliži poput Ovče, Borče, Koteža, kao i kompletnog poteza oko Dunava.

Pored južnog Banata, kiša se najavljuje i u Pomoravlju, Šumadiji, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji i to sa pojavom lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    11. jun 2019 | 16:05

    U Beogradu počeo pljusak, pod hitno ovi iz unutrašnjosti da dođu i pomažu oko ovih poplava.

  • pera

    11. jun 2019 | 16:29

    Vreme je ko u Vietnamu 33 stepena vlaga 90 ko u filmu Forest Gamp

  • Jagodinac

    11. jun 2019 | 19:00

    Ja ne vidoh kisu u Jagodini

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA