Uručena nagrada pobednicima trećeg "Ne prljaj, nemaš izgovor!" izazova

Pobednicima trećeg „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOVA” SBB fondacije, učenicima II/2 razreda osnovne škole „Ratko Mitrović” u Beogradu, svečano je uručena nagrada u vrednosti od 2.500 evra

  • 0

Odeljenje II/2 je odlučilo da napravi letnju učionicu i oplemeni prostor u dvorištu cvećnjakom. U okviru trećeg po redu “Izazova”, svim osnovcima postavljen je specijalan zadatak - osmišljavanje i kreiranje ekološke pesme, koju je bilo potrebno poslati u video formatu.

U konkurenciji od čak 168 prijavljenih odeljenja, iz 134 osnovne škole širom Srbije, pobedu je odnelo II/2 odeljenje sa svojom ekološkom pesmicom pod nazivom “Tvoj sam glas”.

SBB fondacija Foto: Promo

- Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOVI” postali su prava mala manufaktura ekološke kreativnosti. Svaki put je sve teže odabrati kandidata za pobedu. Ponosna sam što je ideja o neformalnom ekološkom obrazovanju tako dobro prihvaćena u osnovnim školama Srbije. Do sada je u “Izazovima” učestvovalo ukupno 547 škola, odnosno 822 odeljenja. Verujem da će osnovci i njihovi nastavnici nastaviti da prate rad SBB fondacije, kao i aktivnosti inicijative “Ne prljaj. Nemaš

izgovor! - izjavila je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije.

Svetlana Milutinović, direktorka osnovne škole „Ratko Mitrović” istakla je da je ova nagrada izuzetno značajna za sve njene đake.

- Novac od nagrade iskoristili smo za uređenje školskog dvorišta. Od prirodnih materijala napravljene su dve “pečurke” na kojima ćemo moći da izvodimo nastavu. Dvorište će od sada krasiti i žardinjere sa cvećem, kao i školska bašta - rekla je ona.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA