Deca na vežbi sa žandarmerijom, u vatrogasnoj peni i na steni: Ovako je slavljen Dan MUP-a (FOTO)

Građani su imali priliku da se upoznaju i sa metodama rada kriminalističke policije

  • 1

Proslava Dana MUP-a danas je najviše obradovala decu. Mališani su se oprobali u nekim specijalnim policijskim veštinama - uživali su u vatrogasnoj peni i druženju sa vatrogascima-spasiocima.

Naročito im je bila zanimljiva veštačka stena na koju su se penjali uz pomoć pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, kao i službeni psi i konji.

Dan MUP-a Peli su se na veštačku stenu, Foto: MUP

Tokom manifestacije na Кalemegdanu građani su imali priliku da se upoznaju sa veštinama policijskih službenika, opremom i vozilima koje koriste u radu, a najmlađi su uz druženje i igru sa saobraćajcima naučili kako da bezbedno pređu ulicu.

Dan MUP-a Sve su hteli da probaju, Foto: MUP

Uz edukativne programe, slikovnice i crteže policajci su decu učili kako da se bezbedno ponašaju, a starije sugrađane posebno su zanimala vozila i oprema Ministarstva, samohodni robot za uklanjanje eksplozivnih naprava,  a pažnju su im privukli i polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku koji su prikazali borilačke veštine.

Dan MUP-a Policajci su im pomagali i igrali se sa njima, Foto: MUP

Građani su imali priliku da se upoznaju i sa metodama rada kriminalističke policije, a neki su se i oprobali u tehnikama koje se koriste za rasvetljavanje krivičnih dela i identifikaciji počinilaca, poput izazivanja otisaka papilarnih linija i gazeće površine obuće. Policijski službenici kroz edukativne sadržaje ukazali su građanima na štetnost upotrebe droge i alkohola, prevenciju vršnjačkog i porodičnog nasilja, ali i kako da se zaštite u slučaju elementarnih nepogoda.

Nebom iznad Кalemegdana preletao je balon cepelin sa zastavama Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dan MUP-a Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas na Кalemegdanu, u okviru obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, taktičko-tehnički zbor na kome su policijski službenici prikazali svoje veštine, opremu i vozila i družili se sa građanima.

- Jedan od naših ključnih zadataka jeste približavanje rada policije građanima. Trudimo se da kroz svakodnevni rad, patrolne delatnosti, predavanja za decu u školama i druge aktivnosti zaista budemo bliži svakom građaninu, kako bi građani shvatili da su policajci tu zbog njih, da brinu o njima i zaštite ih, i da su uz svoj narod u svakom trenutku - rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    16. jun 2019 | 18:51

    Dok u medjuvremenu Albanci kradu drva srpskim seljacima iz Medvedje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA