Vozili su pored prelepog srpskog jezera kada su naletele velike životinje. Priča se da su divlje

Ovi konji se slobodno šetaju prirodom, ali imaju svog vlasnika

  • 3

Dok se šetate Vlasinskim jezerom, nemojte se začuditi ako iza sebe ugledate senku velike životinje. To je možda samo jedan od dvadesetak konja koji se slobodno šetaju ovim krajem.

Rado će vam prići, dozvoliti da ih pomazite i nisu ni najmanje opasni, priča nam Vladimir Dimitrijević koji je napravio nekoliko fotografija plemenitih konja sa Vlasine.

Divlji konji Foto: Vladimir Dimitrijević

Na slikama se vidi kako se zaustavio svojim automobilom kraj jednog konja, dok je njegova osmogodišnja ćerka pružila ruku i češkala ga, pa čak i hranila iz ruke smokijem.

Divlji konji Foto: Vladimir Dimitrijević

- To nisu divlji konji. Oni imaju svog vlasnika, koji ih gaji iz ljubavi. Oni ne služe za obavljanje poslova, jednostavno, slobodno se šetaju čitavim krajem, odlaze da piju vodu na jezeru, udaljavaju se i po 10-20 kilometara i potom vraćaju vlasniku. Ima i par pastuva, kojima nije moguće lako prići, jer oni štite ženke - priča Dimitrijević.

Divlji konji Foto: Vladimir Dimitrijević

Konji su slobodni leti, ali prezimljavaju kod vlasnika. Mnogi misle da je reč o divljim konjima, ali njih na Vlasini ipak nema, priča Dimitrijević.

Ove životinje nekada budu i po sedam, osam, deset dana u prirodi. Hrane se i poje sami, ali i iznenađuju turiste i prava su atrakcija vlasinskog kraja.

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Миле

    24. jun 2019 | 07:13

    Свака част, прелепе животиње и верни пријатељи.

  • DRagutin

    24. jun 2019 | 00:29

    Bas lepo... Verujem da je to lep dozivljaj...

  • Jana

    24. jun 2019 | 01:13

    Pa to je divno!Konji su dragi a vlasniku !!!! Hvala mu za njegovo ponašanje,ljubav prema tim konjima,što se na konju i vidi!!!Bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA