≫ 

Danas polaganje rezervnog testa iz matematike posle krađe zadataka u štampariji, rezultati već sutra

Prijem žalbi i rešavanje žalbi učenika na preliminarne rezultate završnog ispita, planiran je za subotu, 22. jun od 08 do 16 sati u osnovnim školama

  • 1

Polaganje testa iz matematike, pokušaj drugi, zakazano je za danas od 9 do 11 sati. Ovo je treći i poslednji test koji osmaci polažu u okviru male mature, i koji je trebalo da bude održan u utorak, ali su veče pred polaganje "procureli" ispitni zadaci.

Podsetimo, osmaci su u ponedeljak polagali završni test iz srpskog odnosno maternjeg jezika, i sve je prošlo bez ikakvih problema, da bi se istog dana, a veče pred polaganje testa iz matematike, u javnosti pojavili rukom pisani zadaci sa rešenjima, a koje je Telegraf.rs imao prvi objavio.

Zavrsni ispit, test, matematika, mala matura Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Upravo te "provaljene" zadatke osmaci bi imali na testu koji je bio planiran za utorak. Zbog toga je Ministarstvo prosvete odložilo test iz matematike za četvrtak, odnosno danas, kada će deca polagati rezervni test.

Rezervni zadaci našli su se pred đacima i juče, na kombinovanom ispitu, što je učinjeno iz predostrožnosti. Tako je prekjuče svim školama u Srbiji iz Ministarstva prosvete poslat dopis da su u obavezi da vrate pakete i kese sa testovima iz matematike, ali i sa zadacima iz kombinovanog testa, tamo gde su ih već preuzeli.

Dalje je navedeno da „svi prosvetni savetnici treba da budu u punoj pripravnosti u punktovima i da kontrolišu pakete i kese koje se vraćaju iz škola".

Preliminarni rezultati završnih ispita očekuju ih već u petak, 21. juna od 8 časova, a biće istaknuti u osnovnim školama.

Prijem žalbi i rešavanje žalbi učenika na preliminarne rezultate završnog ispita, planiran je za subotu, 22. jun od 08 do 16 časova u osnovnim školama, a dva dana kasnije, u ponedeljak, i u okružnim komisijama.

Konačni rezultati male mature biće objavljeni u četvrtak 27. juna, do osam sati ujutru, nakon čega tokom naredna dva dana sledi popunjavanje i predaja lista želja, što će učesnicičiniti u svojim matičnim osnovnim školama.

U koju srednju školu su "upali", saznaće 7. jula, a sledeća dva dana planirana su za upis.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    20. jun 2019 | 09:04

    Samo ucite ne zaostajite iza sveta ako hocete da vam u inostranstvu diplome priznaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA