≫ 

I dalje je na snazi upozorenje RHMZ: Sparno i danas, ponovo prete gromovi ovom delu Srbije

RHMZ upozorava da će se zadržati nestabilno i sparno vreme

  • 0

Građani Srbije se sa pravom pitaju šta ih čeka danas, posle dva dana nepogoda, potopa i grada. Iako meteorolozi kažu da će danas padavine biti najslabije, potpuna opasnost još nije prošla.

Od 14 do 16 časova u istočnoj, jugoistočnoj Srbiji, Batanu i Bačkoj ponegde se očekuje kratkotrajan pljusak sa grmljavinom.

RHMZ upozorava da će se zadržati nestabilno i sparno vreme uz lokalni razvoj sporopokretne oblačnosti koja će uslovlјavati obilne plјuskove, kratkotrajan grad i jak vetar sa najmanjom verovatnoćom tokom današnjeg dana (21.06.).

Ono što važi za danas kao što je bilo i prethodnih dana jeste da će količina padavina biti izrazito neujednačena.

VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE DDANE

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je upozorenje na lokalnu pojavu obilnih pljuskova sa gradom na području Srbije od sutra do 25. juna.

Kako se navodi, očekuje se nestabilno vreme sa lokalnom pojavom obilnih pljuskova sa grmljavinom, kratkotrajnim gradom i jakim vetrom, dok će količina padavina biti izrazito neujednačena.

vreme za 22 jun Vreme u subotu, 22. jun Printskrin: Weather2Umbrella

U Srbiji će sutra, 22. juna, biti pretežno sunčano, posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti i sa ređom pojavom pljuskova i grmljavina. Uveče i tokom noći na severu i zapadu očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno sa kratkotrajnim vremenskim nepogodama praćenim obilnim padavinama, gradom i olujnim vetrom. Duvaće slab vetar promenljivog smera, a jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 21 stepeni, dok će najviša dnevna dostizati od 28 do 33 stepeni.

U Beogradu se sutra očekuje pretežno sunčano i toplo sa slabim vetrom promenljivog smera. Jutarnja temperatura biće oko 21 stepen, a najviša dnevna oko 31 stepen. Uveče i tokom noći očekuje se lokalni razvoj oblačnosti i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

U Srbiji će prema prognozi RHMZ-a od nedelje do utorka biti promenljivo i nestabilno mestimično sa pljuskovima i grmljavinom i sa uslovima za lokalne grmljavinske nepogode sa obilnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom. Od srede 26. juna očekuje se postepena stabilizacija uz ređu pojavu kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

VIDEO: Mašu Terzić uhvatilo nevreme u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA