Ovi Srbi su navodno odavali informacije o svom narodu Prištini (FOTO)

Kako prenose beogradski mediji, navodno su otkrivena lica koja su Prištini otkrivala informacije

  • 36

Grupa stanovnika opštine Leposavić i članovi kosovske policije, potencijalni su saradnici prištinskih obaveštajnih struktura, kako pišu beogradski mediji.

Među imenima pominju se D. S., G. D. ali i D. N., Z. R., Ć. B., D. N. kao i izvesni G. G.

Inače kosovskom tužilaštvu koje je u aprilu prošle godine pokrenulo istragu protiv pograničnih policajaca na severu KiM, podršku i informacije navodno su dala četvorica Srba iz Leposavića.

Naime, kako pišu beogradski mediji, ova četvorica Srba od maja 2018. davali su informacije sa terena kosovskom policijskom inspektorijatu i kosovskoj obaveštajnoj agenciji, na osnovu kojih su navodno kosovski specijalci sproveli nedavnu akciju hapšenja i prebijanja Srba na severu Kosova Metohije.

Kako se sumnja, D.S. učestvovao je i u snimanju reportaže o ulasku srpske robe na koju je Priština uvela taksu od sto odsto, a koja je na teriroriju KiM ulazila preko "zelenog pojasa", koju inače obezbeđuju pogranični policajci koji su i bili predmet istrage.

D.S. je tada navodno postavio kamere kosovske obaveštajne agencije koje su snimale građane i privrednike koji su za potrebe lokalnog stanovništva dopremali robu ne bi li se izbegli prazni rafovi i humanitarna katastrofa u sredinama gde žive Srbi.

Sumnja se da su sva četvorica pružili operativnu i logističku podršku kosovskom policijskom inspektorijatu, kosovskoj obaveštajnoj agenciji i kosovskom tužilaštvu na dan sprovođenja akcije u kojoj su specijalne policijske snage u četiri opštine na Severu upotrebile silu.

O pokušaju da podele i posvađaju Srbe na Kosovu i Metohiji više puta je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić ali i predstavnici Srpske liste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jakol

    21. jun 2019 | 18:53

    Ako nisu ucenjeni da priznaju ono sto nisu radili, ako nije izmisljena prica.A ako je istina, u tom slucaju da Bogda se raspadali, strv im se ne znao ! PROKLETI BILI !!!

  • Nikolas

    21. jun 2019 | 19:46

    U PRAVIM ZEMLJAMA TAKVI SE STRELJAJU !!! PREKI VOJNI SUD BI TREBAO DA RESAVA TAKVE SLUCAJEVE ALI POSTO SU SRBI ZA DOLARE HAGU PRODALI VODJE KOME ONDA SUDITI!!!!!???!!!

  • Petar

    21. jun 2019 | 18:27

    To su poturice nisu Srbi,,oni su gori i od siptara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA