• 36

Ovi Srbi su navodno odavali informacije o svom narodu Prištini (FOTO)

Kako prenose beogradski mediji, navodno su otkrivena lica koja su Prištini otkrivala informacije

  • 36

Grupa stanovnika opštine Leposavić i članovi kosovske policije, potencijalni su saradnici prištinskih obaveštajnih struktura, kako pišu beogradski mediji.

Među imenima pominju se D. S., G. D. ali i D. N., Z. R., Ć. B., D. N. kao i izvesni G. G.

Inače kosovskom tužilaštvu koje je u aprilu prošle godine pokrenulo istragu protiv pograničnih policajaca na severu KiM, podršku i informacije navodno su dala četvorica Srba iz Leposavića.

Naime, kako pišu beogradski mediji, ova četvorica Srba od maja 2018. davali su informacije sa terena kosovskom policijskom inspektorijatu i kosovskoj obaveštajnoj agenciji, na osnovu kojih su navodno kosovski specijalci sproveli nedavnu akciju hapšenja i prebijanja Srba na severu Kosova Metohije.

Kako se sumnja, D.S. učestvovao je i u snimanju reportaže o ulasku srpske robe na koju je Priština uvela taksu od sto odsto, a koja je na teriroriju KiM ulazila preko "zelenog pojasa", koju inače obezbeđuju pogranični policajci koji su i bili predmet istrage.

D.S. je tada navodno postavio kamere kosovske obaveštajne agencije koje su snimale građane i privrednike koji su za potrebe lokalnog stanovništva dopremali robu ne bi li se izbegli prazni rafovi i humanitarna katastrofa u sredinama gde žive Srbi.

Sumnja se da su sva četvorica pružili operativnu i logističku podršku kosovskom policijskom inspektorijatu, kosovskoj obaveštajnoj agenciji i kosovskom tužilaštvu na dan sprovođenja akcije u kojoj su specijalne policijske snage u četiri opštine na Severu upotrebile silu.

O pokušaju da podele i posvađaju Srbe na Kosovu i Metohiji više puta je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić ali i predstavnici Srpske liste.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Jeretik

    I Al Kapone je za vreme prohibicije u Americi uložio izuzetan trud da stanovništvo ne ostane žedno. Dajte imovinsku kartu ovih što brinu za "građane".U svakom ratu, pa i u ovom, javljaju se "crnoberzijanci", šverceri koji se bogate, a najdraže im je da glume patriote. I pokojni Oliver Ivanović je ukazivao na opasnost od srpske mafije na Kosovu.

  • Mladic

    Na delu su pravi Srbi spremni da prodaju Krst Casni samo nek je njima dobro nije ni cudo sto nam se ovo sve dogadja

  • Sibin

    Kakvi bre da, mg, vr, daj imena I slike tih izdajnika da ih narod pljuje svaki dan

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima