Vanredno u Čačku: Voda prodrla u kuće, ugroženi i Despotovac, Jagodina, Ćuprija

Jaka kiša i grad pogodili su sve delove Srbije

  • 3

Nevreme praćeno jakom kišom pomešanom sa gradom, grmljevinom i munjama zadesilo je i delove Pomoravskog okruga, a najviše Despotovac, delove Ćuprije i Jagodine.

U Despotovcu je voda ušla u podrume desetine kuća.

Na državnom putu Drugog reda, Despotovac - Ćuprija mnogo je vode, a bujica sa okolnih njiva, koje su gotovo sve pod vodom, na put su mestimično nanele veliku količinu zemlje, mulja i kamenja.

Zbog nevremena koje je pogodilo Čačak, gradonačelnik Milun Todorović je na predlog Štaba za vanredne situacije proglasio vanrednu situaciju na teritoriji celog grada.

- Do sada je vanredno stanje bilo uvedeno u 19 mesnih zajednica. Međutim, u popodnevnim časovima obilan krupan grad i jaka kiša pogodila je sve delove grada i dodatno pogoršala situaciju. U crvenoj smo meteo zoni, tako da smo u pripravnosti i uveli smo konstantna dežurstva - rekao je Bratislav Zečević, načelnik Štaba za vanredne situacije - prenosi Rina.

U selu Družetici kod Gornjeg Milanovca grad je pričinio štetu u voćnjacima, a oštećeni su neki crepovi i plastenici.

Na jugu Banata pao je grad veličine teniske loptice, a zbog jake kiše nastale su bujice na ulicama Kragujevca.

VIDEO: Ludnica na Novom Beogradu, bulevari pretvoreni u reke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sumadinac

    24. jun 2019 | 11:29

    Koliko smo para dali za čišćenja korita, širenja vodotokova, bedeme i zaštite od poplava posle 2014 ?? ..i opet nam se isto dešava... Znaci da ili nesto ne radimo dobro ili nas ubi ovaj HAARP.

  • Cacanin

    24. jun 2019 | 16:46

    Leda lmamo,saljite viski!!

  • Aca

    24. jun 2019 | 12:44

    Ljudi najbitnije je da se napravinorganizacija za ciscenje reka korita ja to stalno govorik dok je lepo vreme da se ocisti od smeca od svega rakete itd.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA