• 3

Nijedan mali maturant u Nišu nije uspeo da reši sve zadatke: Podbacili i vukovci

Na testovima od 20 pitanja, mali maturanti u proseku su imali između 10 i 12 tačnih odgovora

  • 3

Nijedan mali maturant iz niških škola nije uspeo na završnom ispitu da reši sve zadatke i tako osvoji maksimalan broj poena. Najviše maksimalnih 20 poena đaci su osvojili na testu iz srpskog jezika, od tri do pet učenika po školi, na testu iz matematike je bilo manje poena, a najteže je osmacima pao kombinovani test koji je najslabije i urađen.

Na testovima od 20 pitanja, mali maturanti u proseku su imali između 10 i 12 tačnih odgovora, pokazuju preliminarni podaci Ministarstva prosvete. Od maksimalnih 40 bodova na sva tri testa jedva da su prešli polovinu, odnosno prosečan rezultat im je 22,1 poena.

Ono što je karakteristično za ovaj ispit je da ni "vukovci" nisu "zablistali" i da su mnogi od njih po rezultatima ispod svojih vršnjaka iz škole koji nisu imali sve petice. Oni jesu u samom vrhu liste, ali nemaju i najbolje rezultate.

Sve njih očekuje popunjavanje liste želja, 28. i 29. juna. Poruka nadležnih u prosveti je da popune svih 20 mesta sa školama, smerovima i obrazovnim profilima. U protivnom se može dogditi na neko od učenika ostane neupisan. Učenike u željene škole razvrstava računar upoređujući broj osvojenih poena i listu želja.

Raspored učenika po školama biće objavljen 7.jula, a budući srednjoškolci će se upisivati 8. i 9. jula.

VIDEO: Afera mala matura: Šarčević moja ostavka je stalno na stolu

(Telegraf.rs/Niške vesti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    Ili deca slabo uce ili su prejaki zadaci ko ce ga znati nista strasno.

  • Perke

    Sve su to mamini i tatini sinovi...Tri cuke oni nemaju...

  • Ivan

    80 posto vukovaca ima danas poklonjene ocene... Sta ste ocekivali!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima