• 5

Zorana (8) je za vreme rata čuvala grčka porodica, tražili su se skoro 30 godina. Sada sledi susret

Da bi pronašao dečaka, Teodoros Carikidis kucao je na mnoga vrata

  • 5

Malog Zorana, srpskog dečaka iz Bosne, sina poginulog borca, koji je imao samo 8 godina za vreme rata 1992., čuvala je jedna grčka porodica, a Grk Teodoros Carikidis iz Katerinija tri godine bio mu je kao otac.

Dečak Zoran išao je u školu sa Teodorosovom decom, ali se kasnije odselio i njihov kontakt polako je počeo da se gubi.

Posle gotovo tri decenije, Grk se oglasio na društvenim mrežama sa željom da pronađe malog Zorana koji danas više i nije tako mali (ima oko 35 godina). Ipak, s obzirom na to da nije zapamtio dečakovo prezime, Grku je to dodatno otežalo potragu.

Da bi ga pronašao, Teodoros je kucao na mnoga vrata. Najpre se obratio školi u koju je Zoran išao, ali nije našao podatke o njemu. Zatim je kontaktirao sa kancelarijom gradonačelnika u Kateriniju, ni tamo nije dobio informacije o Zoranu koje su mu bile potrebne. Ista stvar se dogodila i kada je informacije tražio  u ispostavi ambasade Republike Srbije u Solunu.

Tako je Teodoros došao na ideju da svoju potragu za Zoranom podeli na društvenoj mreži i za samo jedan dan, dečak je pronađen.

Ispostavilo se da je i on isto tražio čoveka koji je o njemu brinuo godinama. Njih dvojica su se čuli i dogovorili se da se ponovo sretnu.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Lado

    A i Zoran se trebao setiti, valjda mu je znacilo.

  • Lea

    Sva sam se najezila, zavoli covek I nikad ne zaboravi.Bas lepo sto se traze I sto ce se uskoro sresti.Lepo je procitati tako nesto.

  • Boyana

    Hvala dragom Bogu i hvala nesebicnom bratskom grckom narodu za sve sto su uradili i rade i dalje za nas srbe! Divnoooo!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima