• 0

U Novom Sadu dodeljene Vidovdanske nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola

- Ovo je jedan od najlepših događaja u Novom Sadu i jedna od najlepših slika koju šaljemo iz našeg grada

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno je sa predsednikom Skupštine Grada Novog Sada Zdravkom Jelušićem uručio Vidovdanske nagrade učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine.

Oni su im tom prilikom na platou kod sat-kule na Petrovaradinskoj tvrđavi uručili pohvalnice koje se dodeljuju svake godine uoči Vidovdana, a nagrada se sastoji i od novčanog iznosa koji zavisi od osvojenog mesta.

- Ovo je jedan od najlepših događaja u Novom Sadu i jedna od najlepših slika koju šaljemo iz našeg grada, iz Omladinske prestonice Evrope. Čestitam vama učenicima, vašim roditeljima, profesorima i trenerima, na napornom radu i uspesima koje ste postigli - rekao je Vučević.

- Mi iz godine u godinu izdvajamo sve više sredstava za Vidovdansku nagradu, a to je zato jer ste vi sve bolji i bolji. Samo nastavite da nižete uspehe, a Grad će uvek biti tu da prepozna i podrži vaš rad i rezultate. Vi ste, ne samo ponos Novog Sada, već i njegova budućnost - kazao je on.

Novi Sad, Vidovdanska nagrada

Foto: novisad.rs

- Na temeljima vašeg uspeha, napredovaće i naš grad i zemlja, a vi, kao nove generacije mladih, nikada ne smete zaboraviti ko ste i odakle ste. Uvek treba ponosno da nosite ime svoje zemlje i da ovde primenjujete dragoceno znanje i veštine koje imate, kako biste pokrenuli celo društvo napred - zaključio je gradonačelnik Novog Sada.

Pored gradonačelnika, prisutnima su se obratili i direktorica Muzičke škole "Isidor Bajić" Radmila Rakin-Martinović čiji su učenici u školskoj 2018/19. godini osvojili čak 140 nagrada, a u ime nagrađenih učenika, Tadija Šebez, učenik Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" koji je u školskoj 2018/19. godini osvojio 1. mesto na Srpskoj informatičkoj olimpijadi, 1. mesto iz matematike na republičkom takmičenju "Misliša" kao i 1. mesto na državnom takmičenju iz informatike.

Grad Novi Sad obezbedio je za Vidovdansku nagradu za školsku 2018/2019. godinu sredstva u iznosu od 11 700 000 dinara. Takođe, u ovoj školskoj godini, dodeljeno je 828 Vidovdanskih nagrada, i to za ukupno 715 učenika, od čega 380 nagrada za 338 učenika osnovnih škola i 448 nagrada za 377 učenika srednjih škola.

Novi Sad, Vidovdanska nagrada

Foto: novisad.rs

Pored ovih nagrada, u ovoj školskoj godini, na osnovu Zaključka Gradonačelnika Grada Novog Sada dodeljeno je i pet Vidovdanskih nagrada učenicima za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta, koje nisu u organizaciji ministarstva nadležnog za prosvetu ili ministarstva nadležnog za sport i omladinu i to, za osvojeno prvo mesto u pojedinačnom nastupu, nagrada u iznosu od 45 000 dinara, za osvojeno drugo mesto nagrada u iznosu od 40 000 dinara i za osvojeno treće mesto u iznosu od 35 000 dinara.

Grad Novi Sad će u 2019. godini osim Vidovdanskih nagrada, obezbediti i studijsko putovanje na Krf u septembru mesecu za 50 najboljih učenika osnovnih škola sa teritorije Grada u koji će putovati u pratnji 10 mentora i organizaciji Grada Novog Sada i Grada Krfa , i to učenika koji će u školskoj 2019/20. pohađati osmi razred, a na osnovu postignuća iz prethodnog perioda.

Pored toga, biće obezbeđen komplet udžbenika za učenike 1. razreda koji započinju školovanje, za šta je Grad planirao 25,7 miliona dinara. Zatim, planirana je poseta pozorišnoj predstavi u Pozorištu mladih za sve učenike novosadskih škola, kao i poseta Narodnom muzeju u Beogradu za učenike 6. razreda osnovne škole i 2. godine srednje škole.

Grad Novi Sad će ukupno u 2019. godini izdvojiti 37 miliona dinara za Program za viši kvalitet obrazovanja i po tome se izdvaja kao prvi grad u Srbiji koji je doneo tu Odluku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima