≫ 

Neobično kruženje aviona po Srbiji: Putnici strahovali da je aerodrom zatvoren

Avion iz Banjaluke kružio je osam puta nad Cerom, vratio se u Republiku Srpsku, da bi u Beograd sleteo sa dva i po sata zakašnjenja

  • 11

Putnike koji su jutros imali let za Cirih, dočekalo je neprijatno iznenađenje. Njihov let iznenada je pomeren, a onda su ostavljeni da čekaju duže od sat vremena, bez ikakvog objašnjenja. Neki od njih javili su redakciji Telegrafa.rs i čak tvrdili da je Aerodrom "Nikola Tesla" zatvoren.

Iako se ispostavilo da do ovako apokaliptičnog scenarija nije došlo i da Aerodrom ipak radi, usledilo je novo iznenađenje. Na Flight radaru, sajtu specijalizovanom za praćenje aviona u realnom vremenu, primećeno je neobično kretanje na nebu iznad Srbije. U skoro isto vreme dva aviona kruže i ne sleću na beogradski Aerodrom. 

Jedan je let Er Srbije JU101 iz Banjaluke koji na kraju nije ni sleteo u Beograd, a drugi je let grčke kompanije Aegean, A3976.

Odlozeni letovi Avion na letu iz Atine kružio je sedam puta pre nego što je sleteo u Beograd, Foto: flightradar24.com

Avion na letu iz Banjaluke za Beograd kružio je čak osam puta nad Cerom pre nego što je pilot odlučio da se ipak vrati za Banjaluku. On se naknadno vratio u Beograd sa kašnjenjem od skoro dva i po sata. Nezvanično saznajemo da je odluka aviokompanije i pilota bila da se avion vrati za Banjaluku i ponovo krene za Beograd. Ipak, nismo uspeli da saznamo šta je bio razlog za takav manevar u vazduhu.

Avion iz Atine kružio je između Kragujevca i Batočine sedam puta, najverovatnije da bi ispustio gorivo pre sletanja, ali je on na kraju, s manjim zakašnjenjem ipak sleteo u srpsku prestonicu.

Odlozeni letovi Avion iz Banjaluke na kraju nije ni sleteo u srpsku prestonicu, Foto: flightradar24.com

I putnici za Cirih su posle sat čekanja zbog odluke aviokompanije Swiss International Lines da se pomeri let ipak ukrcali na avion i poleteli u 10.19 sati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA