8 naše dece otputovalo u Moskvu na najlepšu olimpijadu: Pobedili su rak, sada mogu sve (FOTO)

Savršenstvo emocija, lepote, hrabrosti i njihovog životnog uspeha, a to je pobeda nad bolešću

  • 7
Nurdor Foto: NURDOR

Osmoro dece izlečene od raka u pratnji dva volontera odleteli su ka Moskvi, na Svetske pobedničke igre dece lečene od raka. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR je po sedmi put ove godine omogućilo da se reprezentacija Srbije nađe na posebnoj, najlepšoj olimpijadi na svetu na kojoj učestvuju deca iz celog sveta koja su pobedila maligne bolesti.

Oni će u naredna četiri dana ponosno predstavljati Srbiju i pobedu! Od 4. do 7. jula boje Srbije braniće osmoro dece i mladih, uzrasta od sedam do 16 godina. Na daleki put krenuli su jutros Aleksa Martinović, Teodora Vranješević, Damjan Jovančić, Dunja Piljić, Lazar Marković, Lenka Gajić, Marko Drezgić i Nemanja Spasojević.

Ima li potrebe da kažemo da su oni nama već pobednici, vratili se iz Moskve sa medaljama ili ne.

Nurdor Teodora i Dunja, Foto: NURDOR

Mladi sportisti iz zemalja širom sveta će se takmičiti u šest sportskih disciplina - atletici, stonom tenisu, malom fudbalu, plivanju, šahu i streljaštvu. Savršenstvo emocija, lepote, hrabrosti i njihovog životnog uspeha, a to je pobeda nad bolešću.

Zora na aerodromu Nikola Tesla je danas bila posebna i sunce je jače sijalo jer i ono slavi život u najdivnijem savršenstvu!

Nurdor Deca krenula put najlepše olimpijade, Foto: NURDOR

- Neizmerno nam je važno da naša deca učestvuju na ovoj manifestaciji, jer je ovo pored sportskog nadmetanja i predstavljanja svoje zemlje, pre svega događaj na kom se slavi pobeda života i bodre deca koja kroz ovakve aktivnosti postaju divni, srećni i motivisani mladi ljudi - mavode iz NURDORA. - I ove godine svi navijamo za njih i bodrimo ih iz sveg srca da se pre svega dobro provedu, a onda i da poneku medalju donesu u Srbiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka R.

    3. jul 2019 | 17:10

    Srecan put i gospod Bog vas blagosiva sa zdravljem ..a vi ste za nas vec pobednici !!

  • Bravo

    3. jul 2019 | 17:06

    E to je vest!

  • Дејан Младеновић

    3. jul 2019 | 16:26

    Браво децо да живите бар још 95година

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA