Hrvati u Šidu terali tinejdžera da pali srpsku zastavu jer mu deda ima nadimak Četnik

"Izvinjavam se svim građanima Srbije i svim ljudima koji žive u Srbiji što sam zapalio srpsku zastavu"

  • 23
Paljenje srpske zastave

Printskrin: Twitter/BorisG993

Dečak (14) iz Šida koga su trojica vršnjaka hrvatske nacionalnosti pod pretnjom batinama naterali da zapali srpsku zastavu je unuk izvesnog Petra Marjanovića, poznatog simpatizera četničkog pokreta u tom mestu, koga zovu Četnik.

Marjanović je, kako tvrdi izvor iz toga grada, toliko zagrižen da je čak svoju kuću ustupio na korišćenje četničkom pokretu, te je sada više nego jasno da je reč o nacionalnoj mržnji.

Kako se saznaje, trojica nasilnika su identifikovani i oni bi trebalo da budu saslušani pred tužiocem. Iz Osnovnog tužilaštva su rekli da njima nije podnet izveštaj niti krivična prijava povodom incidenta u Šidu.

Za ovaj incident javnost ne bi ni saznala da sporni video nije obelodanilo udruženje građana Srpski vitezovi iz Šida, koje je slučaj odmah prijavilo policiji.

Podsetimo, incident se desio u subotu uveče posle noćnog izlaska. Trojica dečaka hrvatske nacionalnosti su druga Srbina mimo njegove volje naterali da uzme upaljač i pali deo po deo zastave, dok se oni smeju i snimaju uz nacionalističke povike - "Neka gori srpska zastava, šiptarija forever", Gori, pi*da mu materina" i "Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji" i druge pokliče.

 

Snimak se, pošto je obelodanjen, veoma brzo proširio društvenim mrežama i izazvao zgražavanje stanovnika tog okruga, a dečak koji je zapalio zastavu se, potresen zbog osude sugrađana i javnosti, izvinio i okačio snimak na kome ljubi srpsku zastavu.

- Izvinjavam se svim građanima Srbije i svim ljudima koji žive u Srbiji što sam zapalio srpsku zastavu. Ovo se stvarno više nikad neće dogoditi - poručio je maloletnik, prišao srpskoj zastavi i poljubio je.

(Telegraf.rs/Kurir.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KOSINGAS

    4. jul 2019 | 18:09

    Molim vas, fotografije i imena tih Hrvata da objavite. Samo toliko. Unapred hvala.

  • Draža

    4. jul 2019 | 17:55

    Sine svetinja se ne pali nikad pa da ih je bataljon ispred tebe

  • Dejan M.

    4. jul 2019 | 18:10

    Gotovo je. Počeli su da nas maltretiraju i napadaju i i Srbiji. Koji smo mi bedan narod. Ovo bi u drugim zemljama bila udarna vest.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA