≫ 

Prvi vikend jula može da bude paklen za sve koji kreću na odmor: Ovde prete gužve i pljuskovi

Na pojedinim deonicama pljuskovi mogu da uslove vlažne ili mokre kolovoze zbog kojih će vozačima biti potreban veći oprez za volanom

  • 0

Sa prvim popodnevnim satima počinje prvi vikend u julu koji može doneti veći broj vozila na pojedinim graničnim prelazima, pojačan saobraćaj na Koridoru 10 ka Bugarskoj i Severnoj Makedoniji, kao i na magistralama koje vode ka Crnoj Gori i jadranskoj obali.

Mogući su povremeni kratkotrajni letnji pljuskovi koji na pojedinim deonicama mogu da uslove vlažne ili mokre kolovoze zbog kojih će vozačima biti potreban veći oprez za volanom, upozorio je AMS S.

Zbog očekivano pojačanog saobraćaja, ali i letnjih temperatura koje u najtoplijem delu dana mogu biti iznad 30 stepeni vozačima se za duža putovanja preporučuju rani jutarnji ili kasniji popodnevni sati.

Danas će biti pretežno sunčano i toplo, ali se posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju uglavnom u planinskim krajevima.

Prema poslednjim informacijama "Puteva Srbije" nema zadržavanja na naplatim stanicama. Prema podacima Uprave granične policije, na našim prelazima nema zadržavanja za putnička vozila.

Teretna vozila na Horgošu, na izlazu, čekaju šest sati, a na Batrovcima četiri sata.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske, pa tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA