≫ 

„Uspon za pale borce“ na Elbrus u čast poginulih pripadnika 72. Specijalne brigade (FOTO)

Na vrhu će biti položene zastave i razvijen pano „Samo je nebo iznad nas“ na kome se nalaze fotografije 11 poginulih pripadnika nekadašnje 72. Specijalne brigade

  • 1
Pančevo, ekspedicija na Elbrus Foto: Promo

Svečani ispraćaj članova Udruženja "Prijatelji 72. Specijalne brigade", koji kreću u ekspediciju osvajanja planinskog vrha Elbrus, organizovan je danas ispred Gradske uprave Grada Pančeva.

Projekat simbolično nazvan "Uspon za pale borce" deo je aktivnosti u okviru obeležavanja 20 godina od NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju i trajaće 10 dana.

Ispraćaju su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, komandant Specijalne brigade brigadni general Miroslav Talijan i zastupnik načelnika Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Duško Šljivančanin.

Pre ispraćaja, pripadnici Udruženja imali su prijem u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu gde su obišli Spomen sobu, upalili sveće i položili cveće u čast svih poginulih pripadnika Brigade.

Pančevo, ekspedicija na Elbrus Na put ka osvajanju vrha Elbrus krenulo je 10 pripadnika Udruženja i Specijalne brigade, Foto: Promo

Državni sekretar Živković pozdravio je prisutne u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina i poželeo sreću učesnicima ekspedicije ističući da „čuvajući sećanje na poginule saborce čuvamo našu istoriju i stvaramo uslove da njihova žrtva ne bude zaboravljena“.

Srećan put i uspešno savladavanje planinskog vrha Elbrus pripadnicima su u svojim obraćanjima poželeli i general Talijan i pukovnik Šljivančanin.

Na put ka osvajanju vrha Elbrus krenulo je 10 pripadnika Udruženja i Specijalne brigade.

Nakon uspona na vrh, pripadnici Udruženja i Specijalne brigade položiće zastave i razviti pano s natpisom „Samo je nebo iznad nas“ na kome se nalaze fotografije 11 poginulih pripadnika nekadašnje 72. Specijalne brigade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andreja

    9. jul 2019 | 08:05

    Bila mi je i ponos i cast biti deo 72-e specijalne brigade 93-94god vecna slava kolegama i junacima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA