≫ 

Kineskinja (22) došla sama u Srbiju i nestala u Bajinoj Bašti: Poslednji put se čula sa roditeljima

- Na osnovu tog telefonskog poziva, koji je datiran na 29. ili 30. jun, na osnovu praćenja baznih stanica je ustanovljeno da je bila ovde - kaže izvor upućen u istragu oko nestanka Zhu Xinyue

  • 9
Zhu Xinyue Foto: MUP Srbije

Kineska državljanka Zhu Xinyue (22), koja je nestala i kojoj se svaki trag gubi u Bajinoj Bašti, u ovaj gradić došla je poslednjih dana juna kao turista, i to sama.

Šta se sa njom desilo, odnosno da li je nestala baš na teritoriji Bajine Bašte gde je poslednji put primećena, za sada se ne zna. Navodno, njen nestanak su prijavili njeni roditelji s obzirom da se nije vratila kući.

- U turističku posetu Srbiji došla je sama. Nekako se dovezla do Bajine Bašte kada je poslednji put razgovarala sa svojim roditeljima. Na osnovu tog telefonskog poziva, koji je datiran na 29. ili 30. jun, na osnovu praćenja baznih stanica je ustanovljeno da je bila ovde. Nikakvih drugih informacija o njenom daljem kretanju nema - kaže izvor upućen u istragu oko nestanka Zhu Xinyue.

Prema njegovim rečima, u Bajinoj Bašti se već nekoliko dana priča da su u ovo mesto dolazili roditelji nestale Kineskinje koji su u očaju pokušavali da saznaju nešto više o svojoj ćerki.

Na desetine kineskih turista dnevno poseti Bajinu Baštu, s tim što mnogi iz Beograda dolaze ovde sami autobusima, taksijem ili u iznajmljenim vozilima. Najviše ih privlače čuvena kućica na Drini, planina Tara, Mokra Gora.

Mokra gora Mnogi kineski turisti dolaze da posete Mokru Goru; Foto: Wikimedia/Falk2

- Puno njih se ponaša prilično neodgovorno. Većina uopšte ne zna engleski jezik, što otežava komunikaciju sa njima kada traže neko objašnjenje. Pritom, idu bez pratnje turističkih vodiča, ne razumeju turističku signalizaciju. Stoga smo imali slučajeve nekoliko kineskih turista koji su se izgubili na snegom zavejanoj Tari ili selima pored Bajine Bašte, ali su ih spasioci pronašli - kaže izvor.

Da li je 22-godišnju turistkinju put odveo na Taru, na neku drugu stranu, ili preko granice s obzirom da Bajinu Baštu od BiH razdvaja Drina, to niko ne zna.

AKO JE VIDITE, ZOVITE POLICIJU

U saopštenju MUP-a navodi se da je Zhu Xinyue visoka oko 160 centimetara, slabije je telesne konstitucije, crnih očiju i ravne kose duge do ispod ramena.

- Molimo sve koji imaju informaciju u vezi sa nestankom ove kineske državljanke i koji je prepoznaju na fotografiji da obaveste Policijsku upravu za grad Beograd, na brojeve telefona 0112797529, 0112797428 i 0112797542 – naveo je MUP.

(Telegraf.rs/Alo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    25. jul 2019 | 05:55

    Možda se udala, pa ne sme roditeljima da kaže. Šalu na stranu nadam se da će se sve dobro završiti.

  • Ratnik

    25. jul 2019 | 00:20

    Potrazite je u zaseoku iznad Manastira"Raca"

  • Niko

    25. jul 2019 | 07:06

    Nasla zagondžiju i udala se po svoj prilici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA