Najcrnja mapa Srbije: Svaka tačkica na njoj znači bar jedan ugašen život, tu su bile kobne nesreće

Podaci na mapi odnose se na 2018. godinu

  • 26
Mapa Foto: Telegraf/ABS

Kada ulazite u automobil ili autobus, kada krenete po hleb ili u provod, sigurno se ne usudite da pomislite da ćete baš vi tog dana postati deo crne statistike.

Ali, nesreće se samo nižu i statistika nas opominje. Na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja objavljena je baza podataka saobraćajnih nesreća sa poginulima tokom 2018. godine i grafički su crnom tačkicom označena sva mesta u Srbiji na kojima su se desili kobni udesi.

Putevi smrti ispreplitani su u celoj Srbiji, a srećnu okolnost da godinu prođe bez udesa sa poginulima imao je samo region oko Pirota i deo istočne Srbije oko Majdanpeka i Kučeva.

Najcrnji su Beograd i Novi Sad, a jasno se uočavaju i Čačak, Kraljevo, Niš, kao i auto-put zajedno sa lokalnim magistralnim paralelnim pravcima i prilazima.

Od nesreća u Beogradu, najviše žrtava odneo je Obrenovački put. Od Mosta na Adi do Bariča desilo se 7 tragičnih udesa.

Kompletan grad Smederevo može se smatrati crnom tačkom, jer se na njegovoj teritoriji dogodilo 9 udesa sa smrtnim ishodom. To važi i za Ub, po broju stanovnika malu opštinu gde je zabeleženo 6 nesreća.

HORGOŠ - PREŠEVO: 30 KOBNIH NESREĆA

Kada je pitanju auto-put, i to pravac sever-jug, veći broj nesreća desio se na teritoriji puta kroz Novi Sad (4 sa smrtnim ishodom), potom na prilazima ostružničkom mostu (sa obe strane po dve), a ukupno 4 nesreće sa poginulma desile su se i na delu auto-puta oko Smedereva i Velike Plane.

Zabrinjavajuće veliki broj tragičnih nesreća desio se i na auto-putu na opštinama Jagodina, Ćuprija i Paraćin, čak 7 sa preminulim ljudima. Dve nesreće su se dogodile čak istog dana, kobnog 9. oktobra, na rastojanju od svega nekoliko kilometara.

Nesreće Foto: Telegraf

Problematičan je i auto-put Beograd - Šid, a najgore je bilo u okolini Pećinaca, gde su se u zoni petlje dogodile čak 3 nesreće sa smrtnim ishodom. Jedna od pobrojanih nesreća dogodila se na regionalnom putu, ali u blizi auto-puta.

Nesreće Foto: Telegraf

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bidza

    26. jul 2019 | 23:37

    Kako na Kosovu nema ni jedna tackica na mapi?

  • Veteran

    26. jul 2019 | 23:22

    Poostravanje kazni,nisam za ovo mala su primanja, ali mi ćemo nestati, u saobraćaju se gine više nego na ratistu, ili pamet u glavu ili trajno oduzimanje vozačke za pijanstvo,korišćenje mobilnog telefona, prevelika brzina, itd...

  • Kom

    26. jul 2019 | 23:26

    Takav nam je mentalitet i nema promene ! Mora će da pogine koliko mora. Pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA